SLO ALARM: Hovedverneombud Mette Børing ved Odontologisk Fakultet, UiO Foto: Krister Sørbø
SLO ALARM: Hovedverneombud Mette Børing ved Odontologisk Fakultet, UiO Foto: Krister SørbøVis mer

Hun slo alarm om sexpress på Universitetet i Oslo

Klokka 16.00 svarer Hovedverneombud Mette Børing på dine spørsmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hovedverneombud Mette Børing ved Universitetet i Oslo (UiO) slo i onsdagens Dagbladet full alarm etter flere rapporter om seksuell trakassering, mobbing og hundsing fra veiledere mot stipendiater og studenter ved Universitetet i Oslo generelt og Det odontologiske fakultet spesielt.

 

I dag klokka 16.00 svarer hun på dine spørsmål i nettmøte. Send inn spørsmål nederst i saken.

 

I et brev til Arbeidstilsynet og Likestilling- og diskremineringsombudet 17. juli, skriver Børring:

 

«Det er en kjent sak at fakultetet sliter med arbeidsmiljøet sitt på Institutt for klinisk odontologi. Det er hyppige sykemeldinger og stor utnytting av ansatte, studenter og stipendiater».

 

I går gikk Oslo Ap´s stortingskandidat Karin Yrvin ut og krevde at veiledere må skrive under på en erklæring der de dokumenterer at de ikke skal utnytte eller seksuelt trakassere sine stipendiater.


Etter Dagbladets avsløringer har universitetsledelsen tatt tak i saken. I går kom de opp med en sekspunktsplan som skal hindre seksuell trakassering på UiO.

 

- Neste uke vil vi igangsette en ekstern undersøkelse som skal se på arbeidsmiljøet og læringsmiljøet på Odontologisk fakultet. Vi ønsker en uhildet gjennomgang, sa universitetsdirektør Gunn-Elin Bjørneboe til Dagbladet.