Hun slo alarm om skolevideoen

Christina Giscombe skulle sjekke Facebook-meldingene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON / ASKØY (Dagbladet): Den 15 år gamle gutten som er siktet for å ha laget videoen har vært i konflikt med rektor ved skolen. Det var akkurat noe slikt den britiske forfatteren Christina Giscombe fryktet da hun satt foran dataskjermen i London lørdag kveld, og kom over videoen ved en tilfeldighet. Og det var derfor forfatteren i 40-åra slo alarm.

– Min første reaksjon var at videoen var merkelig. Jeg er ikke en person som blir lett oppskaket eller redd. Men jeg har familie i Finland, og tankene mine gikk fort til det som skjedde på skolen der borte, sier Giscombe til Dagbladet.

Ble usikker

Før hun alarmerte skolen og politiet, viste hun videoen til flere venner. Deres reaksjon var den samme. Det var ingen tid å miste.

– Jeg ønsket ikke å overreagere, men da også vennene mine delte min bekymring, sendte jeg en e-post til skolen. Men man vet jo aldri om en e-post blir lest. Derfor ringte jeg til politiet. Og heldigvis traff jeg noen som snakket engelsk, sier Christina.

Håper på rask oppklaring

Hun forteller at hun har tenkt mye på det som har skjedd de siste dagene.

– Jeg har lest om slike saker tidligere, og jeg har sett videoer på internett. Jeg synes det er skremmende at unge menn og barn kan gjøre slikt. Jeg fryktet at dette var en person som følte seg utenfor. Og det var umulig for meg å vurdere hva han kunne finne på. Derfor slo jeg alarm, sier hun.

Nå håper hun at saken får en snarlig oppklaring. Og hun er fornøyd med at politiet tok hennes henvendelse på alvor.

– Som sagt var jeg litt usikker i starten. Men i ettertid føler jeg at jeg handlet riktig, sier hun.

SLO ALARM: Den britiske forfatteren Christina Giscombe skulle sjekke Facebook-meldingene sine da hun kom over trusselvideoen ved en tilfeldighet.