- Hun smilte alltid

Ja'Nae Hornsby (9) døde i tornadoen.

OFFER: Tredjeklassingen Ja'Nae Hornsby (9) er det første identifiserte offeret etter tornadoens herjinger i Oklahoma. Dette bildet ble tatt denne helgen, og her er hun sammen med sin 14 år gamle kusine Taylor (t.v.). Foto: KJRH
OFFER: Tredjeklassingen Ja'Nae Hornsby (9) er det første identifiserte offeret etter tornadoens herjinger i Oklahoma. Dette bildet ble tatt denne helgen, og her er hun sammen med sin 14 år gamle kusine Taylor (t.v.). Foto: KJRHVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): «Niåringen som alltid smilte» ble det første offeret som er identifisert etter tornadoens herjinger i Oklahoma mandag. Tredjeklassingen var elev på Plaza Towers barneskole, som ble jevnet med jorda av tornadoen.

I går samlet familiemedlemmer seg i en kirke i Oklahoma by for å sørge sammen, etter at de hadde sittet våkne en hel natt i håp om en beskjed som aldri kom.

Tanten, Angela Hornsby, sier til den lokale tv-stasjonen KJRH at Ja'Nae hadde overnattet hos henne denne helgen og at hun og kusinen hadde lekt og gjort slike ting som småjenter gjør.

- De liker å kle seg opp og pynte seg med kjoler og smykker. Og så tok de bilder og video av at de danser. De var så lykkelige. Hun var alltid lykkelig, og hun smilte alltid, sier tanten.

Desperat
På mandag var det faren som kjørte  Ja'Nae til skolen, mens han selv fortsatte inn mot Oklahoma by der han jobber. Da tornadoen ble varslet, snudde faren for å kjøre tilbake til skolen for å få Ja'Nae i sikkerhet. Men han ble sittende fast i trafikkkaoset, og da han endelig kom fram til datterens skole var den jevnet med jorda.

Redningsmannskaper jobbet med å redde barn i sikkerhet ut av ruinhaugene som like før var en livlig skole. Han fant ikke Ja'Nae noen steder og dro til sykehuset for å se om hun kunne være sendt dit.

I går morges var familien i kirken da søsteren ringte med den tunge beskjeden. Familien mistet også huset sitt i uværet og i fjor døde Ja'Naes mor av sykdom. Familiemedlemmer forteller til KJRH at Ja'Nae på en måte hadde tatt på seg jobben med å passe godt på sin to år gamle lillesøster.

Nedjustering
Det offisielle tallet på omkomne var fortsatt 24 natt til onsdag, etter at det ble nedjustert fra 51 tirsdag.

- Vi har gode nyheter. Antall bekreftede omkomne er nå 24, sier Amy Elliott, talskvinne for helsemyndighetene i Oklahoma.

Hun forklarer at det forrige offisielle tallet på 51 kan forklares med dobbelttelling av noen av ofrene.

- Det var svært kaotisk, sier Elliott. Hun understreker at det fortsatt kan ligge omkomne i ruinene. Av alle som er funnet døde, var tirsdag ettermiddag kun tre ennå ikke identifisert.

Skole Mange barn ble ofre for skypumpen da den traff skolen Plaza Towers Elementary School. Men hvor mange av dem som omkom, er foreløpig usikkert.
Den voldsomme tornadoen var nærmere tre kilometer bred, hadde en fart på over 320 kilometer i timen og knuste alt som kom i dens vei da den fór over Moore.

Det bor minst 55.000 mennesker i Moore, 38.000 av dem er nå uten strøm.

- Jeg kan ikke skjønne at slikt kan skje. Du jobber i 20 år, og så er alt borte på 15 minutter, sier Steve Wilkerson.

Han er likevel takknemlig for at familien overlevde.

- Vi skal skape et nytt hjem. Jeg har lyst til å bare å bryte sammen og gråte, men vi må være sterke — og holde det gående, sier han til CNN.

DØD: Ja'Nae Hornsby (9) og hennes to år gamle lillesøster Jia. Også dette bildet er tatt denne helgen. Foto: KJRH
DØD: Ja'Nae Hornsby (9) og hennes to år gamle lillesøster Jia. Også dette bildet er tatt denne helgen. Foto: KJRH Vis mer