- Hun solgte mobiltelefonen, og har levd som en fattig i Aten

Monicas stemor forteller at de allerede har feiret med champagne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ATEN / OSLO (Dagbladet): Den savnede flyvertinna Monica Barstads (26) familie fikk tidlig i dag den telefonen de har ventet på. Monica ringte familiemedlemmer, og fortalte at hun var i Aten og i god behold.

- Som fattig Familien som er i Aten fikk vite adressen til der Monica var på telefon fra en greker, familien dro umiddelbart til stedet.

- Hun har levd som en fattig i en uke. Hun har vært på noen utrolige steder, sier Karin Vassbø, Monicas stemor, etter å ha vært sammen med Monica.

Monica har ifølge stemora bodd i kirker og rundt om i gater, og har vært sammen med en venn hun møtte på flyplassen i Aten på fredag.

- Hun har fortalt at hun solgte mobilen sin for å få mat, og hun har ikke fulgt med i aviser, sier Vassbø.

Stemora forteller at de ikke er sikker på hvor Monica har sovet, men at det kan være på flyplassen.

- Hun har fortalt at hun har vært sammen med en hyggelig mann hele uka, og at de har vært i fattige strøk og levd som fattige folk, sier stemora.

- Plutselig var hun der Rogalendingens familie meldte henne savnet lørdag etter å ikke ha fått kontakt med henne siden fredag kveld. Da hadde hun tilbrakt dagen på flyplassen, og forsøkt å komme seg på et fly tilbake til Norge.

Monica ringte i morges det telefonnummeret hun husket, til sin mormor etter å ha sett plakater av seg selv. Denne telefonsamtalen førte til faren, som er i Aten.

- Vi har alltid hatt håp og god tro på at vi skulle finne henne, og jeg lovet at jeg skulle få henne med meg hjem, sier en tydelig rørt lillebror Runar Barstad Egeland.

Han forteller at det var Monica som kom bort til dem da de var ved McDonalds i Aten sentrum.

- Vi sto med ryggen til, og plutselig var hun der, sier han.

- Jeg tror ikke hun helt forstår konsekvensene av at hun har vært borte i en uke, sier stemor Vassbø.

Nordsjørittet Planen var at hun skulle komme seg hjem til Rogaland for å delta i Nordsjørittet.

Vassbø forteller at de har feiret med champagne, og forteller at de nå skal slappe av sammen.

- Vi har ikke grillet henne på hva hun har gjort eller hva hun har følt, nå koser vi oss bare med Monica, sier Vassbø.

26-åringen ble meldt savnet lørdag, og flere av hennes familiemedlemmer dro til Aten, og har jaktet desperat på flyvertinna.

De fikk den første gode nyheten tidlig i morges, da ringte noen fra den norske ambassaden, og fortalte at Monicas bankkort hadde blitt brukt like etter klokka 01.30 i natt.

Det har tidligere blitt kjent at Monica i løpet av fredagen hun forsvant flere ganger forsøkte å ta ut penger. Hun skal ikke ha hatt dekning på kortet til frisørtimen hun hadde eller flybilletten hjem.

Husket nummeret Etter at denne nyheten kom, tok det ikke lang tid før Monica selv ringte sin bestemor, far og sin tante.

- Hun ringte de nummerene hun husket, har Monicas stemor fortalt Dagbladet.

Foreldrene rykket straks ut til stedet Monica forklarte at hun var på, like ved en McDonalds i Aten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer