- Hun sovnet i taxien

Dagbladet har møtt drosjesjåføren som sist kjørte savnede Monica Barstad (26).

 SOV I TAXIEN:  Styremedlem Alexandros Makris  i Athens 1 Intertaxi foran Mirada Hotel, der hans sjåfør Vaggelis hentet den savnede norske flyvertinnen Monica Barstad klokka 06 sist fredag morgen.- Hun sov under turen og betalte da vi var framme på flyplassen, sier sjåføren til Dagbladet.  FOTO: THERESE DOKSHEIM/DAGBLADET.
SOV I TAXIEN: Styremedlem Alexandros Makris i Athens 1 Intertaxi foran Mirada Hotel, der hans sjåfør Vaggelis hentet den savnede norske flyvertinnen Monica Barstad klokka 06 sist fredag morgen.- Hun sov under turen og betalte da vi var framme på flyplassen, sier sjåføren til Dagbladet. FOTO: THERESE DOKSHEIM/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ATEN/OSLO (Dagbladet): Det var en sjåfør fra selskapet Athens 1 Intertaxi som hentet den savnede norske flyvertinnen Monica Barstad (26) fra Sandnes på hotellet i Aten tidlig fredag morgen.

- Jeg hentet henne klokka 06, og hun kom ut fra hotellet aleine. Hun virket trøtt, og sovnet i taxien, så vi snakket ikke sammen før vi var framme ved flyplassen og hun betalte for turen, sier taxisjåføren Vaggelis til Dagbladet.

I forbindelse med den internasjonale etterlysningen etter kvinnen, sjekket selskapet alle sine bestillinger og turer den morgenen.

Alexandros Makris, som sitter i taxiselskapets styre, bekrefter overfor Dagbladet at det var Athens 1 Intertaxi som kjørte Barstad de 17 kilometrene fra Mirada Hotel til flyplassen.

Bestilte flybillett Marilia Stylianidi, resepsjonist på hotellet, sier til Dagbladet i formiddag at de hjalp henne med å bestille taxi og flyreisen hjem.

- Vi booked en billett til 600 euro (om lag 4 600 kroner), og ordnet så taxien skulle hente henne tidlig fredag morgen. Det var en kollega av meg som hjalp henne, det var vel i 14-tida torsdag 6. juni, sier Styliandi til Dagbladet.

Den norske kvinnen bodde bare en natt på hotellet før hun skulle hjem fredag 7. juni.

 SERVERTE MONICA:  Marilia Styliandi på Mirada Hotel i Aten serverte savnede Monica Barstad et glass vin i respesjonen torsdag kveld før den norske kvinnen gikk ut for å spise. Her er resepsjonisten i samtale med Dagbladets reporter i formiddag. FOTO: ANDREAS MARKAKIS.
SERVERTE MONICA: Marilia Styliandi på Mirada Hotel i Aten serverte savnede Monica Barstad et glass vin i respesjonen torsdag kveld før den norske kvinnen gikk ut for å spise. Her er resepsjonisten i samtale med Dagbladets reporter i formiddag. FOTO: ANDREAS MARKAKIS. Vis mer

Etter at hennes venninne og flyvertinne-kollega i Norwegian reisten tilbake til Stavanger fra Aten 30. mai, har Monica Barstad vært på de to greske øyene Santorini og Kreta før hun returnerte til Aten.

Var aleine Hun kom aleine til hotellet torsdag, og dro derfra aleine neste morgen, bekrefter resepsjonist Marilia Stylianidi overfor Dagbladet.

Hun pratet med Monica Barstad torsdag kveld.

- Hun satt aleine i lobbyen, og bestilte seg et glass vin. Hun spurte etter en bra restaurant, og jeg foreslo flere i området rundt hotellet, sier resepsjonisten til Dagbladet.

Ifølge broren Runar Barstad Egeland hadde hun fått bestilt hjemreise via Istanbul.

Ikke dekning Men på flyplassen ble det klart at hun ikke hadde dekning på kortet til å betale for billetten. Dermed ble den avbestilt.

Faren, som dro til Aten allerede søndag etter at han og moren hadde meldt henne savnet hos politiet i Stavanger lørdag, har ifølge Runar Barstad Egeland fått vite på flyplassen at Monica forhørte seg om flybillett til Santorini - en halvtimes flytur unna.

Siste livstegnet fra Monica fikk faren seint fredag kveld i en sms om at det var trøbbel med fly og at hun skulle legge seg.

 SAVNET I HELLAS:  Foreldrene meldte Monica Barstad savnet lørdag kveld da hun ikke dukket opp til sykkelritt i Egeresund tidligere på dagen som avtalt. Foto: Privat.
SAVNET I HELLAS: Foreldrene meldte Monica Barstad savnet lørdag kveld da hun ikke dukket opp til sykkelritt i Egeresund tidligere på dagen som avtalt. Foto: Privat. Vis mer

Siden har oppringninger gått rett til mobilsvar.

I formiddag har ennå ikke norsk politi fått noe svar fra greske kolleger og Netcoms samarbeidspartnere om hvor hennes telefon var da meldingen ble sendt.

 MØTTES PÅ SANTORINI:  Monica Barstad la ut dette bildet på sin Facebook-side av seg selv og en gresk mann hun møtte på Santorini i månedsskiftet mai/juni. Han har nå tatt kontakt med Monicas familie. Foto: Privat.
MØTTES PÅ SANTORINI: Monica Barstad la ut dette bildet på sin Facebook-side av seg selv og en gresk mann hun møtte på Santorini i månedsskiftet mai/juni. Han har nå tatt kontakt med Monicas familie. Foto: Privat. Vis mer