Hun spionerte på Breivik på nett

Den danske bloggeren Margrethe Monika S. Hansen har fulgt det islamfiendtlige miljøet tett på internett.

DRAPSTRUET: Bloggeren Margrethe Monika S Hansen mottokk en rekke drapstrusler etter at hun publiserte en serie artikler om det høyreekstremistiske miljøet i Danmark. Nå bor hun på hemmelig adresse. Foto: Truls Pedersen
DRAPSTRUET: Bloggeren Margrethe Monika S Hansen mottokk en rekke drapstrusler etter at hun publiserte en serie artikler om det høyreekstremistiske miljøet i Danmark. Nå bor hun på hemmelig adresse. Foto: Truls Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2009 gikk den danske bloggeren Margrethe Monika S. Hansen undercover på internett. Hun laget seg en ny identitet som høyreekstrem og har siden fulgt det islamfiendtlige miljøet på Facebook.

Ved bruk av en falsk profil fikk hun kontakt med en lang rekke islamkritikere og høyreekstreme. På loggen www.p77.dk rapporterte hun om nettverket av de såkalte counterjihadistene på nett.

- Med min falske profil, som jeg brukte til å holde øye med nettverket, ble jeg venn med Anders Behring Breivik på Facebook, sier Hansen til Dagbladet.

- Ikke så aktiv Hun kommuniserte aldri direkte med den terrorsiktede nordmannen, men overvåket profilen hans tett.

- Han la ut mange linker til tekster fra bloggeren Fjordman, og i tillegg skrev han en del om islamisering av Europa og Norge, men han var ikke den som var mest aktiv. For 18 måneder siden skrev han at han ville trekke seg tilbake fra diskusjonene på fordi han skulle skrive bok, sier Hansen.

Hun forteller at den massedrapssiktede opererte under en rekke profiler, blant annet Anders Behring. Ifølge andre i det norske miljøet brukte han også navnet Sigurd Jorsalfar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer