Helse

Hun spiser kveldsmat på helsehuset. - I hånda har hun en urinflaske som betjeningen slengte til henne for å tømme urinposen selv

I en kronikk går familien Sveen hardt ut mot Søbstad helsehus i Trondheim. 

ÅPENT BREV: Liv Sveen forteller om sine dårlige opplevelser på Søbstad Helsehus. Her avbildet på St. Olavs Hospital. Foto: Privat.
ÅPENT BREV: Liv Sveen forteller om sine dårlige opplevelser på Søbstad Helsehus. Her avbildet på St. Olavs Hospital. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Søbstad helsehus bør stenges. De fysiske forholdene fører til mye rot, og det går ut over effektiviteten til de ansatte. Alarmsystemet fungerer ikke og det setter liv og helse i fare,» begynner kronikken med.

Plassert på feil avdeling Kronikken er publisert av Adresseavisen. Den er skrevet av Martin Sveen og Trude Sveen, barna til Liv Sveen (64) - som var beboer på helsehuset i en måned tidligere i år. Hun har notert hendelser dag for dag i dagboka sin.

Kronikken inneholder et åpent brev fra Liv, til ordfører Rita Ottervik og Trondheim bystyre.

- Mamma har MS og sitter i rullestol. I forbindelse med dette fikk hun et trykksår i låret. Når hun ble behandlet, ble det glemt igjen en kompress i såret. Det tok lang tid før det ble lagt merke til, men til slutt ble hun operert på St.Olavs hospital i Trondheim, sier sønnen, Martin Sveen, til Dagbladet.

Oppholdet på sykehuset gikk fint. Men på grunn av dårlig plass på sykehuset ble moren sendt til Søbstad Helsehus for rehabilitering.

I brevet har hun beskrevet en rekke situasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer