- Hun spurte om å få se penis

Ungdomsskolelærer på Sunnmøre holdt sexshow for tenåringer på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tirsdag denne uka ble det kjent at en ungdomsskolelærer i en sunnmørskommune utenfor Ålesund holdt strippeshow på nettet mens elever så på via PC. Bildene havnet i mailboksen til ungdommer i 14 - 17-årsalderen og har sjokkert foreldre og kommuneledelse i den lille Sunnmørsbygda.

En av 17-åringene, tidligere elev på ungdomsskolen, forteller til Dagbladet.no hva som skjedde kvelden den 27. august.

- Hun viste alt

- Vi var sju - åtte gutter i 16 - 17-årsalderen som var samlet hos en kamerat. Jeg vet ikke helt hvordan det startet, men noen logget seg på Blink og kom i kontakt med henne. Vi visste hvem hun var, vi er tidligere elever på skolen, sier 17-åringen til Dagbladet.no.

Samtalen mellom læreren, som er tidlig i 30-åra, og guttene skal ha vært seksualisert helt fra begynnelsen.

- Det ble sendt noen b-poster frem og tilbake og vi fikk epost-adressa hennes. Vi opprettet en ny epost-adresse og la henne til som kontakt. Vi pratet litt og det var noe seksuelt over det hele tiden, sier gutten.

Kvinnen skal blant annet ha fortalt at hun var halvnaken. I b-post-meldinger som Dagbladet.no har sett, skriver kvinnen: «joda, med vibrator og sånn anna voksenstuff.. hehe» og «fean bør ikkje snakke med deg når e e småfull og relativt naken, hehe».

Det var guttene som først spurte kvinnen om hun ville kle av seg. Det gjorde hun. Via web-kamera ble guttene vitne til at læreren tok av seg alt, bortsett fra skjørtet, og brukte dildo på seg selv.

STRIPPET FOR TIDLIGERE ELEVER: Læreren i 30-åra viste angivelig alt for guttegjengen foran web-kamera. Faksimile
STRIPPET FOR TIDLIGERE ELEVER: Læreren i 30-åra viste angivelig alt for guttegjengen foran web-kamera. Faksimile Vis mer

- Hun viste alt, sier gutten.

Spurte om å få se penis

Seansen ble avsluttet da kvinnen inviterte guttene med på sex-forestillingen.

- Hun spurte om hun kunne få se kuk. Vi svarte nei, og da tok hun ned kameraet og stakk.

- Vi blei litt sjokka, men tenkte ikke over konsekvensene av det som skjedde der og da. At det var så alvorlig, før i ettertid. Alle syntes det var litt ubehagelig, det var blandede følelser, sier 17-åringen.

Bildene fra chatten ble senere kringkastet til andre ungdommer i bygda. Ungdommer helt ned i 13-14-årsalderen skal ha mottatt bildene i innboksen sin. I tillegg skal en elev, en annen enn de som satt foran PCen, ha mottatt en MMS med et utfordrende bilde av kvinnen. Til slutt fikk noen foreldre nyss i hva som hadde skjedd.

Tirsdag var læreren ifølge VG ikke permittert fra jobben sin. Verken læreren eller rektor ved ungdomsskolen har villet kommentere saken.

I dag ble det kjent at politiet på Sunnmøre har bestemt seg for å sette i gang etterforskning av saken.

17-åringen som Dagbladet.no har snakket med hevder at læreren kjente identiteten til tre av guttene.

Kvinnens Blink-profil er slettet.