Hun står bak skandale­avsløringene

Julie K. Brown fikk de angivelige ofrene til å snakke. Det førte etter hvert til pågripelsen av Jeffrey Epstein.

INTENS JOBBING: Julie K. Brown nektet å gi opp da hun fikk ferten av Jeffrey Epsteins angivelige ulumskheter. Foto: EPA/JASON SZENES
INTENS JOBBING: Julie K. Brown nektet å gi opp da hun fikk ferten av Jeffrey Epsteins angivelige ulumskheter. Foto: EPA/JASON SZENES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for penger, mektige presidentvenner, kongelige og skuespillervenner, har milliardæren og finansmannen Jeffrey Epstein (66) holdt seg utenfor offentlighetens søkelys.

Fram til alt raste sammen.

Jeffrey Epstein ble i 2008 dømt til 13 måneders fengsel for å ha utnyttet kvinner til å gi seksuelle tjenester. Ett av ofrene var under 18 år. Nå står han igjen siktet:

Denne gangen for menneskehandel og seksuell utnytting.

Bak avsløringene står Julie K. Brown, skriver New York Times. Det var nemlig Miami Herald-reporteren som fikk de angivelige ofrene til å snakke.

Avsløringene

Brown har jobbet med saken gjennom to år. Hun har intervjuet kvinner som hevder de var en del av Epsteins sexring. I november i fjor publiserte hun også artikkelen der hun skrev at Epstein i 2008 skal ha inngått et hemmelig forlik og unngikk det som i verste fall kunne blitt en livstidsdom.

Arbeidet ga henne en rekke priser. På veien intervjuet hun rundt 80 påståtte ofre, skriver New York Times.

Så: Onsdag i forrige uke ble Epstein pågrepet på Teterboro i New Jersey, etter at han skal ha vært en tur i Paris. Politiet ransaket så den 4600 kvadratmeter store residensen på Manhattan i New York, der politiet skal ha beslaglagt «en stor mengde» usømmelige bilder av jenter ned i 14 års alder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer