ENGASJERT: Ingrid Midtgaard (venstre) ble drept i en bilbombe i Nigeria i dag. Venninnen Hanna Norum Resløkken var sammen med Ingrid på Øst-Timor, der de jobbet frivillig for kvinners rettigheter ved seksuelle overgrep. Foto: Norske Kvinnelige Juristers Forening
ENGASJERT: Ingrid Midtgaard (venstre) ble drept i en bilbombe i Nigeria i dag. Venninnen Hanna Norum Resløkken var sammen med Ingrid på Øst-Timor, der de jobbet frivillig for kvinners rettigheter ved seksuelle overgrep. Foto: Norske Kvinnelige Juristers ForeningVis mer

- Hun stilte alltid opp for dem som trengte det

Ingrid Midtgaard (30) ble drept mens hun arbeidet for en bedre framtid for Nigeria. Venninnene minnes hennes sterke engasjement.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hun var helt fantastisk. En veldig god venn og en person som man alltid kunne stole på og som stilte opp for dem som trengte det, sier Hanna Norum Resløkken til Dagbladet om venninnen Ingrid Midtgaard.

Ingrid Midtgaard (30) ble drept da en terrorist tok seg forbi to sperringer og kjørte inn og detonerte en bombe i FN-kontoret i Abuja i Nigeria i formiddag.

30-åringen jobbet mot kriminalitet og narkotika i avdelingen UNODC i FN-systemet i Nigeria, men var til vanlig ansatt som juniorekspert i Sivilavdelingen i Justisdepartementet. Jobben i Nigeria var nesten over da bilbomben la FN-kontoret i grus.
Jobbet for kvinners rettigheter Resløkken og Ingrid Midtgaard jobbet tidligere sammen på et prosjekt drevet av Norske Kvinnelige Juristers Forening. Resløkken uttaler seg som tidligere leder av foreningen.

- Det er ufattelig at hun nå er borte. Hun var en veldig blid og omgjengelig person. Hun var utrolig dyktig og hadde alltid gode ideer og leverte godt. Vi var sammen på Øst-Timor to ganger, forteller Resløkken.

- Hva gikk arbeidet på Øst-Timor ut på?

- Det var et prosjekt for å styrke kvinners rettigheter. Det gjaldt særlig å få opplyst kvinner om rettighetene de har ved seksuelle overgrep og vold, sier Resløkken, som nå er i dyp sorg.

- Hun var et veldig flott menneske. Mannen hennes er også helt fantastisk. Jeg har dyp medfølelse med ham, sier Resløkken.

- Utrolig godt menneske Irmela van der Bijl arbeidet også sammen med Ingrid Midtgaard på Øst-Timor-prosjektet. van der Bijl forteller at Ingrid var fotointeressert og utrolig engasjert i arbeidet for dem som ikke hadde det like bra som henne.

- Ingrid var en pågangsmotor på prosjektet. Det er helt forferdelig det som er hendt, jeg fatter ikke at hun er borte. Vi arbeidet alle frivillig ved siden av full jobb. Hun la ned utrolig mye arbeid og var veldig personlig engasjert.

Irmela trekker fram Ingrids uegennyttige innsats, der hun kun var opptatt av å gjøre godt.

- Hun var utrolig varm, søt og empatisk - et utrolig godt medmenneske. Hun brydde seg om mennesker som ikke har det så godt som oss og veldig opptatt av mennesker som lider. Det er ikke ofte du møter mennesker som gjør så mye bra uten å tenke på å få noe tilbake, sier van der Bijl.

Justisdepartementet hardt rammet Jonas Gahr Støre informerte pressen i kveld om det tragiske dødsfallet.

- Våre tanker går til Ingrids ektefelle og familie, som vi nå føler med. Så er det verdt å sende varme tanker til hennes kolleger i Justisdepartementet, der hun skulle returnere til en avdeling som allerede er rammet av tragedien 22. juli, sa Støre.

Justisminister Knut Storberget skryter overfor Dagbladet av jobben Midtgaard gjorde i utenriksdepartementet.

SELVMORDSBOMBER: En selvmordsbomber kjørte en bil forbi to sperringer og detonerte en bombe i FN-kontoret i Abuja i Nigeria. Ingrid Midtgaard er en av de minst 18 drepte. Foto: AP Photo/Saharareporters/Scanpix
SELVMORDSBOMBER: En selvmordsbomber kjørte en bil forbi to sperringer og detonerte en bombe i FN-kontoret i Abuja i Nigeria. Ingrid Midtgaard er en av de minst 18 drepte. Foto: AP Photo/Saharareporters/Scanpix Vis mer