HESTEDRØMMEN: Siv Holtan (18) var elev ved hestelinja på Voss landbruksskole. Den store drømmen derimot, var å begynne på dressurskole i Ungarn. Den ble aldri oppfylt. Foto: Privat
HESTEDRØMMEN: Siv Holtan (18) var elev ved hestelinja på Voss landbruksskole. Den store drømmen derimot, var å begynne på dressurskole i Ungarn. Den ble aldri oppfylt. Foto: PrivatVis mer

- Hun stilte alltid opp

Den lille bygda Kinsarvik er i sorg etter helikopterulykken som krevde fem menneskeliv. Klassevenninna beskriver omkomne Siv Holtan (18) som en svært god venninne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Siv Holtan var en av fem som omkom da et helikopter havarerte og tok fyr ved Vassli i Eidfjord kommune i Hardanger mandag kveld. 

Søt, sosial og blid Den populære ungjenta ble bare 18 år. Hun beskrives av venner som en søt, sosial og blid jente, med en stor drøm om å begynne på dressurskole i Ungarn til neste år. 

Det var på barneskolen at Siv utviklet en stor interesse for hest - en interesse som økte med alderen. Hun jobbet to år på en stall de hun hjalp, før hun i fjor tok til på hestelinja på Voss landbruksskole.   På hestelinja ble Siv kjent med Marita Skålevik (20). Klassevenninna tilbrakte nesten hver eneste dag med den omkomne, og beskriver hun som en venninne full av kjærlighet.

- Vi hadde hest i samme stall, elevstallen Voj, som er tilknyttet landbruksskolen i Voss, sier Skålevik til Dagbladet. 

Flink med hestene «What doesn't kill you, only makes you stronger», var mottoet til Siv Holtan på Facebook. Ifølge Skålevik brydde hun seg om de rundt seg.

- Samtidig sto alltid opp for det hun mente. 

Ungjenta var en hestejente, og Skålevik beskriver hun som flittig med dyrene.

- Hun var veldig flink med hestene, og visste godt hva hun gjorde.

Også som venninne var Siv bra på alle måter, ifølge Skålevik.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hun stilte alltid opp om det var noe. Hun var en fantastisk grei jente. 

Tette familiebånd Om bord i helikopteret som styrtet var også passasjerene Kjetil Bu (27) og kjæresten Karianne Rinbkjøb Dahl (29). Siv Holtan (18),  Kjetil Bus svoger Andreas Søvik Fossmark (24) og pilot Tore Ystanes (39) fra Bergen som jobbet for selskapet Airlift.

Siv Holtan var kjæresten til Bus yngre bror.

Alle de fire passasjerene om bord hadde tette familiebånd. De var i en gruppe på i alt ni slektninger, som ble flydd opp til tomta der de skulle bygge opp et familiested på en gammel fjellstøl. 

OMKOM: Siv Holtan( 18) fra Bergen er en av de fem omkomne i helikopterulykken i Hardanger. Foto: POLITIET / PASSREGISTERET / Scanpix
OMKOM: Siv Holtan( 18) fra Bergen er en av de fem omkomne i helikopterulykken i Hardanger. Foto: POLITIET / PASSREGISTERET / Scanpix Vis mer