Hun talte mot bisp og lærd

Trondheim (Dagbladet): Da Ragnhild Hellemo talte, ble det stille i Erkebispegården. Med få, enkle ord fanget hun alles oppmerksomhet. Hun kommer fra Senja. Er førskolelærer og bestemor, talte mot bisp og lærd, og leverte det mest radikale forslaget til vedtak på Kirkemøtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Skulle mitt forslag i homofilisaken bli vedtatt, ja, da er vi vel på randen av revolusjon i Kirken, sier hun etter møtet, vel vitende om at hennes forslag ikke får flertall. Hellemo mener at enhver som har kall fra Gud, har rett til å søke eller inneha stilling i Kirken. Det gjelder uansett hudfarge, bakgrunn og sivil status - om en er gift, lever i partnerskap eller er enslig. - Hva får deg til å tale Kirkemøtets flertall midt imot som du gjorde? - Jeg føler ikke at jeg talte mot noen. Mitt standpunkt er en konsekvens av et menneskesyn som fastholder at vi hele tida må se på enkeltmennesket, og at alle, uansett, er skapt i Guds bilde. Dermed blir det heller ikke noe brudd med teologi, snarere med folks holdninger, som styrer meningene i stor grad, sier Hellemo.

Downs syndrom

Ragnhild Hellemo har seks barn, og ved å fortelle om sin yngste datter som har Downs syndrom formidlet hun sitt syn på en annen måte og i et annet språk enn de fleste andre representantene. Da hun snakket om hvordan gleden over samværet med datteren hadde gitt henne et helt nytt og videre perspektiv på menneskeverd og på det at alle er like for Gud, var det som om teologien ble luftet ut av Erkebispegården. - Hvordan blir du mottatt her med ditt standpunkt? - Svært godt. Jeg opplever at jeg blir møtt med stor respekt, sier Hellemo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer