- Hun tar alle på alvor

Handler du på Grünerløkka i Oslo, er det stor sjanse for å treffe SV-leder Kristin Halvorsen i ivrig samtale med butikkansatte eller folk på gata.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): De er alle Halvorsens politiske rådgivere.

- Det er denne interessen for folk og for det de har å fortelle, som gjør Kristin så spesiell, sier Sigrid Sletbak, Halvorsens sekretær og rådgiver de siste seks åra.

Sletbakk er selv et av SV-lederens «hemmelige våpen». Hun forteller henne om hvordan utspill og ytringer blir mottatt av folk flest, ikke minst på Furuset, der Sletbak bor. Og hun gjør det uten å legge fingrene imellom.

- Jeg vil ikke ha etterplaprere rundt meg. Folk må si ting rett ut, sier Kristin, som setter Sigrid høyt fordi hun ikke nøler med å korrigere sjefen.

Landsmoderen

SVs landsmøte er startskuddet på valgkampen. Med strålende meningsmålinger venter SV-erne på det reineste ordførerskredet.

Selv om alle framhever sakene som SVs viktigste ballast, er det liten tvil om at Kristin er den som gjør hele forskjellen. Derfor satser partiet på at hun må reise landet rundt før valget.

Andre partiledere kan misunne Halvorsens posisjon blant sine egne. SV-ere nøler ikke med å karakterisere henne som vår nye landsmoder. I likhet med gamle landsfader Einar Gerhardsen har hun den spesielle evnen til å vite hva folk mener og er opptatt av.

Mye hardt arbeid

- Slike egenskaper er ikke medfødt, de bygger på hardt arbeid og en enestående evne til å kommunisere med folk, sier rådgivere i SVs stortingsgruppe.

- Hun reiser mye og lytter til det folk har å fortelle. For Kristin lytter når folk snakker, og folks engasjement smitter over på henne, sier Sigrid.

- Hun lytter naturligvis nøye til råd fra nestledere, partisekretær, stortingsrepresentanter og rådgivere, men selve gnisten tennes først når hun får møte folk der ute, sier Roger Scherva, rådgiver i stortingsgruppa.

Hvem hun omgås med privat, og hvilke innspill hun får fra omgangskretsen, er Halvorsen taus om. Privatliv er privatliv. Det er imidlertid godt kjent at hun og hennes mann Charlo Halvorsen er nære venner med komikeren Otto Jespersen. Også han er spesialist i gode råd, det vet vi fra blant annet «Torsdagsklubben».

SJEF OG RÅDGIVER: Sigrid Sletbak legger ikke fingrene imellom når hun skal fortelle sin sjef, Kristin Halvorsen, hva folk der ute synes om hennes utspill.