FILM OG BØRS Tasmin Lucia-Khan (daglig leder) i WR Entertainment. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FILM OG BØRS Tasmin Lucia-Khan (daglig leder) i WR Entertainment. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Hun tok ­innersvingen på gutta i Morgan Kane-selskapet

Tasmin­ Lucia-Khan avviklet sjefenes aksjeavtaler og fikk en helt egen avtale verdt rundt 10 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Da mange trodde WR Entertainment var avgått med døden satte det tidligere BBC-ankeret, Tasmin Lucia-Khan, full fart i Morgan Kane-selskapet, skriver Finansavisen i dag.

I tillegg til 15 års erfaring som nyhetsanker og produsent for over 5.000 TV-programmer på BBC, ITV og NTC, står hun de siste åtte årene også oppført med syv suksessrike gründerselskaper fra Silicon Valley og London.

For 2014/2015 fikk hun også prisen Entrepreneur of the Year av Lloyds Banking i Storbritannia, for mobilreklameselskapet AdMaxim. Hun sto også bak apputvikleren Sivvr som i fjor ble kåret til Top Digital Influencer ved FNs 70-årsjubileum i San Fransisco.

Aksjen stupte over 70 prosent Da Lucia-Khan kom inn ble selskapet ble det raskt børsnotert. Kursen ble 15 kroner, noe som verdsatte selskapet til svimlende 1,1 milliarder kroner. To dager senere hadde kursen stupt 80 prosent, til 3 kroner.

- Dersom de lykkes i Norge, får vi helt sikkert tilbake investeringen. Den store oppsiden ligger imidlertid i fortsettelsen. Det er skrevet mange Morgan Kane-bøker, noe som gir et fantastisk potensial dersom selskapet får gjennomslag i USA, uttalte Norwegian-sjefen Bjørn Kjos til Finansavisen, etter at det ble kjent at han hadde vært med på å kjøpe aksjer for 30 millioner kroner i selskapet i forrige uke.

Da Norwegian-sjefen, kollega og finansdirektør Frode Foss, tidligere Wilhelmsen-representant Thomas Raaschou, og Arne Blystad med familie og venner kom inn i selskapet, godt markedsført av PR-byrået Gambit, skjedde det til en emisjonskurs på 2 kroner. I dag er kursen 4,16 kroner på Oslo Børs, ned 7,4 prosent fra i går.

Aksjer for millioner Fargerike og pratsomme Lucia-Khan har ikke bare satt fart i WR Entertainment. Hun har også satt fart i sin egen verdiskapning, skriver Finansavisen.

Da selskapet avholdt ekstraordinær generalforsamling den 19. november i fjor ble alle tidligere insentivprogrammer ble slettet.

Tre menn i ledelsen stod ribbet tilbake. Lucia-Khan fikk også sine aksjeopsjoner strøket, men til gjengjeld ble det nye aksjeprogrammet forbeholdt henne - alene. Totalt 9 millioner opsjoner, som Finansavisen mener kan ha en verdi på 10 millioner kroner.

- Vi føler at det tidligere foreslåtte opsjonsprogrammet fra november i fjor var gått ut på dato og ikke reflekterte riktig kompensasjonsnivå for arbeidet som skal gjøres i fremtiden, sier Lucia-Khan til Finansavisen.

Hun understreker at personene som ble gitt aksjeopsjoner på generalforsamlingen for bare fire måneder siden ikke reflekterer arbeidet som skal gjøres fremover.

- Jeg ønsker nå å bygge mitt eget team i WR Entertainment. Det gamle opsjonsprogrammet forutsatte at disse personene ville være en del av laget som skulle gjøre jobben de neste to-tre årene, legger hun til.

Flere økonominyheter Terrorangrep rammer børsene - Norwegian faller
Apple uten wow - mens vi venter på iPhone 7
Kardashian-søstrene saksøkt for milliardbeløp