- VILLE VÆRE SAMMEN MED STINA: Ifølge advokat Carl Bore var klienten hans, den 21 år gamle Lillesand-kvinnen, med på turen for å være sammen med Stina Brendemo Hagen, som skal ha vært kjæresten hennes. Her står Bore (t.h) sammen med statsadvokat Petter Mandt (i midten). Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
- VILLE VÆRE SAMMEN MED STINA: Ifølge advokat Carl Bore var klienten hans, den 21 år gamle Lillesand-kvinnen, med på turen for å være sammen med Stina Brendemo Hagen, som skal ha vært kjæresten hennes. Her står Bore (t.h) sammen med statsadvokat Petter Mandt (i midten). Foto: Benjamin A. Ward/DagbladetVis mer

- Hun trodde dette var en romantisk ferietur med Stina

21-åringen fra Lillesand skal ha hatt et romantisk forhold til kokaindømte Stina Brendemo Hagen, ifølge advokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 21 år gamle Lillesand-kvinnen som er tiltalt for forsøk på å smugle inn totalt 22,4 kilo kokain til Bolivia, skal ha hatt et romantisk forhold til Stina Brendemo Hagen, som ble dømt for smuglingsforsøket i Bolivia.

- Min klients mangel på livserfaring må komme tidlig fram. Det lå et viktig forhold i bakgrunn: Det var en sterk romantisk relasjon mellom min klient Stina Brendemo Hagen. Det var bakgrunnen for at de dro sammen. De skulle være sammen. Det var det eneste formålet hun hadde med denne reisen, sier 21-åringens forsvarer, advokat Carl Bore, i retten.

- Visste ikke Lillesand-kvinnen erkjenner ikke straffskyld overhodet etter tiltalen.

- Fra vår side bestrides ikke faktumet at vår klient var i Boliva og at hun var kurer. Det vi bestrider er at hun var kjent med, eller burde vært kjent med, at det var stoff i kofferten hennes. Det er ikke hva som var i kofferten, men mangel på tanker rundt det som var i kofferten som er problemstillingen i vår sak, sier Bore.

Bore mener det er klart at Madeleine Rodriguez ledet reisen, og at 21-åringen aldri hadde blitt spurt om å dra til Bolivia.

- Den eldste som var med på denne turen var fire år eldre enn de andre, påpeker han.

- Ferietur - Min klient ble forespurt å dra til Spania på kombinert jobb og ferie med Stina. Hun ble fortalt om det faktiske reisemålet på flyplassen, og det ble framsstilt som en overraskelse påspandert av kjæresten.

Bore sier at de hele tiden hadde to hotellrom.

- Det ene var med Madeleine og barnet hennes, og i det andre var min klient og Stina Brendemo Hagen. Madeleine kom inn på min klient og Stinas rom med det som ble sagt var tomme bagger.

- Vil ha rettferdig rettssak Bore forklarer at årsaken til at 21-åringen rømte fra Bolvia, var at hun fryktet at hun ikke ville få en rettferdig retssak der.

- Hun ønsker bare en rettferdig rettssak, ikke å unndra seg straff, sier Bore.

ROMANTISK FERIETUR: Lillesand-kvinnen erkjenner ikke straffskyld. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
ROMANTISK FERIETUR: Lillesand-kvinnen erkjenner ikke straffskyld. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer