Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hun trodde hun hadde en bombe rundt halsen

Rikmannsdatteren Madeleine (18) satt i ti timer og trodde hun kunne eksplodere.

BOMBE RUNDT HALSEN: 4. august i fjor trodde jenta i ti timer at hun hadde en bombe rundt halsen. En maskert mann angrep jenta og festet et halsbånd rundt halsen hennes. Jenta er datter ev en svært velstående mann i Australia og det hele var et forsøk på å presse familien for penger. Bombea viste seg å være falsk. Foto: AP/Channel 9 Sydney / NTB scanpix
BOMBE RUNDT HALSEN: 4. august i fjor trodde jenta i ti timer at hun hadde en bombe rundt halsen. En maskert mann angrep jenta og festet et halsbånd rundt halsen hennes. Jenta er datter ev en svært velstående mann i Australia og det hele var et forsøk på å presse familien for penger. Bombea viste seg å være falsk. Foto: AP/Channel 9 Sydney / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nå må gjerningsmannen svare for sine handlinger i domstolen i Sydney i Australia.

For litt over et år siden satt rikmannsdatteren Madeleine Pulver hjemme alene i familiens hjem utenfor Sydney i Australia og leste til eksamen.

Plutselig tok en maskert mann seg inn i huset og overmannet jenta. Han festet et halsbånd som kunne ligne på en bombe rundt halsen hennes og forsvant. Det var faren til jenta som ringte politiet og bombeeksperter brukte ti timer med å få av bomba fra halsen hennes.

Det viste seg å være en falsk bombe, men en lapp med instruksjoner som sa at bomba ville sprenge hvis den ble tuklet med gjorde at politiet tok trusselen svært alvorlig.

Etter cirka to uker ble 52 år gamle Paul Douglas Peters pågrepet i Louisville i Kentucky i USA. Rettsoppgjøret mot mannen pågår i Sydney i disse dager. 52-åringen erkjenner å ha festet halsbåndet på jenta og at han med det forsøkte å presse familien for penger.

Faren til Madeleine, William Pulver, er svært velstående. Han snakket med pressen etter at rettslutt i Australia tidligere i dag. Han sier dersom han hadde visst at saken handlet om et krav om løsepenger da han fant datteren, hadde han kanskje ikke ringt politiet.

- Jeg er ikke sikker på om jeg hadde tilkalt politiet hadde jeg visst det. Han var nær ved å slippe unna, sa faren til pressen, ifølge lokalavisa Mosman Daily.

Det foregår nå en diskusjon om mannens mentale tilstand ved gjerningsøyeblikket. Selv om han erkjenner å ha gjort det, sier han at han ikke husker noe.

To rettspsykiatere har i retten forklart seg om to vidt forskjellige syn på om mannen var psykotisk eller ikke.

GJERNINGSMANNEN: Paul Douglas Peters ble pågrepet i USA et par uker etter «bombeangrepet». Han tilstår forbrytelsen, men sier han ikke husker noe. Nå krangler psykiaterne i retten om mannen er syk eller ikke.Foto: REUTERS/U.S. Department of Justice / NTB scanpix
GJERNINGSMANNEN: Paul Douglas Peters ble pågrepet i USA et par uker etter «bombeangrepet». Han tilstår forbrytelsen, men sier han ikke husker noe. Nå krangler psykiaterne i retten om mannen er syk eller ikke.Foto: REUTERS/U.S. Department of Justice / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media