Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hun truet moren med kniv og stjal lille Abby

Amerikansk politi og FBI tror denne kvinnen kidnappet ti dager gamle Abby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Missouri har nå sluppet et illustrasjonsbilde av en kvinne mistenkt for å ha kidnappet ti dager gamle Abigale \'Abby\' Lynn Woods, melder CNN.

Det var fredag i forrige uke at den fremmede kvinnen banket på døren til den 21 år gamle nybakte moren Stephanie Ochsenbine.

- Hun ba om å få låne telefonen. Hun kom inn og latet som om hun ringte, men angivelig virket ikke langdistansetelefoneringen. Jeg tror hun ba om å få låne badet, sier sheriff Gary Toelke i Franklin County til CNN.

Plutselig ble det klart for moren, Stephanie Ochsenbine, at kvinnen var der for å ta barnet. Det oppstod en slåsskamp, og moren til lille Abby fikk et knivkutt i halsen og flere andre knivstikk på kroppen.

Stephanie ble slått bevisstløs i tumultene. Da hun våknet opp gikk hun de snaue tre hundre meterne til nærmeste nabo, der hun fikk varslet om hva som hadde skjedd.

Naboen, Pat Bearden, forteller at den blødende moren fortalte henne: «Noen stjal babyen min».

Enhver er under mistanke

Kvinnen som nå er mistenkt er beskrevet som hvit, skal være i 30-40 årsalderen, rundt 1.72 høy og omkring 90 kilo tung.

BER OM Å FÅ ABBY TILBAKE: Bestemoren 
Raylene Ochsenbine stod frem på en pressekonferanse og ba om at barnebarnet måtte komme til rette. Hun sier moren til lille Abby er helt fra seg etter at hun forsvant fra hjemmet forrige fredag. Foto: AP/Scanpix
BER OM Å FÅ ABBY TILBAKE: Bestemoren Raylene Ochsenbine stod frem på en pressekonferanse og ba om at barnebarnet måtte komme til rette. Hun sier moren til lille Abby er helt fra seg etter at hun forsvant fra hjemmet forrige fredag. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Da hun dukket opp i hjemmet og kidnappet babyen hadde hun trukket det mørke eller svarte håret under en baseballcap, og hun var ikledt en grå eller brun t-skjorte og blå jeans. Hun skal også ha hatt en kvinnelig form for bart.

Politietterforskerne opplyste mandag at de hadde mottatt rundt 250 tips i saken. Det gjennomføres nå avhør og tekniske undersøkelser i tillegg til at videoopptak fra overvåkningskameraer blir gransket.

Men verken politiet eller FBI-agent Rowland Corvington vil foreløpig utelukke at foreldrene kan ha noe med kidnappingen å gjøre.

- Akkurat nå har vi ingen ting som peker ut noen spesielt. Derfor kan hvem som helst være en mistenkt nå, sier sheriff Toelke.

Kan ha mistet barn

En blodig kniv ble funnet i skogsområde som ble gjennomsøkt i helgen. Politiet tror dette kan være kniven som ble brukt under kidnappingen.

De tror også at kvinnen kan ha fått en knivskade i leggen.

Men uten konkrete spor å gå etter må etterforskerne holde alle muligheter og teorier åpne. Også når det gjelder hva som kan være motivet for bortføringen.

image: Hun truet moren med kniv og stjal lille Abby

- Mange ganger har folk som begår disse kriminelle handlingene, mistet et barn nylig eller de tar et barn for å fylle et tomrom.

Det er også vanlig å anta at slike kidnappinger er gjort av folk som bor i nærområdet. Men i denne saken er ingen forhåndsoppfatninger tatt for gitt.

- Det var et skilt som sa «Velkommen hjem Abby», og kanskje personen så det, sier Toelke.

<B>LETT ETTER SPOR:</B> Tekniske undersøkelser og store leteaksjoner har ennå ikke gitt spor. Det eneste som er funnet er en blodig kniv ikke langt fra det avsidesliggende hjemmet.
<B>BARE EN UKE GAMMEL:</B> Abigale «Abby» Lynn Woods ble født 8.september. Bare en uke senere ble hun kidnappet i sitt eget hjem.
<B>SLIK SÅ HUN UT:</B> Politiet i Missouri mener den fremmede kvinnen som er mistenkt for kidnappingen ser omtrent slik ut. Skissen er basert på morens beskrivelser.
<B>FLERE KNIVSTIKK:</B> Den 21 år gamle moren Stephanie Ochsenbine fikk flere knivstikk etter sammenstøtet med den fremmede kidnapperen. Dette bildet er fra 2004-årboken fra St.Clair High School.