- Hun utsettes for et helvete

Donald Trump mener tidligere kommunikasjonsdirektør Hope Hicks behandles dårlig av demokratene.

NEKTET Å SVARE: Hope Hicks skal ha vært ordknapp i møte med Kongressen onsdag. Foto: REUTERS/Aaron P. Bernstein
NEKTET Å SVARE: Hope Hicks skal ha vært ordknapp i møte med Kongressen onsdag. Foto: REUTERS/Aaron P. BernsteinVis mer

Donald Trumps tidligere pressesjef Hope Hicks (30) var onsdag kalt inn som vitne i en høring i Kongressen som en del av en pågående etterforskning av presidenten i kjølvannet av den mye omtalte Mueller-rapporten. Etterforskningen går på om Trump har misbrukt makten i presidentembetet.

Men demokratene fikk svært lite ut av Hicks, da hun skal ha nektet å svare på flere spørsmål. Det skriver flere amerikanske medier.

Demokratene var tydelig misfornøyde med svarene Hicks, som en gang var en av Trumps aller nærmeste i administrasjonen, ga. Det skriver Los Angeles Times.

Det kom imidlertid ikke som noen overraskelse. Slik Dagbladet tidligere har omtalt, skal nemlig Hicks ha fått instrukser om ikke å overlevere dokumenter til Kongressen.

- Trist

Ifølge ABC News skal Hicks ha sagt at hun ikke har noen kjennskap til de angivelige hysjpengene som ble betalt til kvinner som hevder de har hatt forhold til Trump.

Hicks var ordknapp i møte med pressen under en pause i høringen. Donald Trump, derimot, gikk knallhardt ut mot behandlingen av hans tidligere kommunikasjonsdirektør.

- Det er så trist at demokratene utsetter flotte Hope Hicks for et helvete, noe de har gjort i tre år nå, etter at jeg ble fullstendig frikjent i Mueller-rapporten. De var ikke fornøyde, så de vil ha det gjort på nytt. Det er veldig urettferdig overfor henne. Kommer det noen gang til å ta slutt? skriver Trump på Twitter.

Kongressen skal etter planen offentliggjøre et sammendrag fra høringen fredag.

- Motarbeider kongressen

Det var tidligere denne måneden at Dagbladet omtalte at Hicks og tidligere sjefsadvokat Donald McGahn angivelig var instruert til å ikke gi fra seg stevnede dokumenter til Kongressen.

Da langet komiteens leder, demokraten Jerry Nadler, ut mot Trump og Det hvite hus.

- Som en del av Trumps kontinuerlige motarbeiding av Kongressen, har Det hvite hus instruert både Hope Hicks og Annie Donaldson om ikke å overlevere dokumenter i forbindelse med komiteens stevning forrige måned, sa Nadler i en uttalelse.

Verken Hicks eller McGahn jobber lenger for Trump, men begge har valgt ikke å samarbeide med justiskomiteen, på bakgrunn av Trump-instruksen.