- Hun vanæret ham i hans rolle som familiens overhode

Svensk 62-åring innrømmer å ha tatt livet av datteren.

INNRØMER DRAP:  En 62 år gammel mann erkjenner å ha drept sin 21 år gamle adoptivdatter i morges. Her sitter han i fengslingsmøte sammen med sin forsvarer Bo Johansson og tolken. Foto: Sven Lindwall/Expressen
INNRØMER DRAP: En 62 år gammel mann erkjenner å ha drept sin 21 år gamle adoptivdatter i morges. Her sitter han i fengslingsmøte sammen med sin forsvarer Bo Johansson og tolken. Foto: Sven Lindwall/ExpressenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidlig i morges ble 21 år gamle Jian funnet drept utenfor sin egen ytterdør i Katrineholm i Sverige.

Hennes 62 år gamle far innrømmer å ha tatt livet hennes.

Jian hadde akkurat levert sin to år gamle sønn i barnehagen da drapet skjedde. 62-åringen, som er hennes adoptivfar, ventet på henne i trappeoppgangen og drepte henne med kniv. Deretter gikk han rett til politiet, fortsatt kledd i en blodflekket beige jakke, ifølge Aftonbladet. Han hadde også med seg to poser. I en av dem fant politiet en kniv de antar er drapsvåpenet.

- Han gjentok: Jeg har drept. Jeg har drept, sier et vitne til avisa.

Æresmotiv Mannens forsvarer Bo Johansson sier klienten har forklart at motivet var ære.

- Det er vel det som faller under begrepet æresdrap. Jenta hadde vanæret ham i hans rolle som familiens overhode. Det er hans oppfatning av det hele, sier Johansson ifølge det svenske nyhetsbyrået TT.

- Hun hadde ikke oppført seg som han ville, sier han til Aftonbladet.

Separert i mai Familien kom til Sverige fra Irak for seks-sju år siden. I 2007 giftet datteren seg med en 11 år eldre mann. Paret tok ut separasjon i mai, og hun flyttet da tilbake til familien. Separasjonen skal ikke ha vært avgjørende for drapsmotivet.

- Det har vært en del av bildet, men i hvilken grad vet jeg ikke, sier forsvareren.

Mannen ble i dag varetektsfengslet, melder Expressen.se.

62-åringen skal ha handlet uten familiens støtte.

- Jeg kommer aldri til å tilgi ham dette. Han har tatt vår søsters liv og for det finnes det ikke noe forsvar, sier den dreptes bror Husan til Aftonbladet.se.