TAP FOR ALLE: Vera Vildmyren (42) skal ha vært et tilfeldig offer. Hjemme på Grindvoll tar familien og resten av den lille grenda tapet svært tungt.  Foto: Privat
TAP FOR ALLE: Vera Vildmyren (42) skal ha vært et tilfeldig offer. Hjemme på Grindvoll tar familien og resten av den lille grenda tapet svært tungt. Foto: PrivatVis mer

- Hun var bare nydelig

På få dager har Vera Vildmyren (42) og to andre småbarnsforeldre fra den lille grenda mistet livet under tragiske omstendigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| GRINDVOLL / LUNNER (Dagbladet): Den lille bygda Grindvoll åpenbarer seg i solskinn, med fristende skispor på kryss og tvers av hvert eneste jorde.

Men ingen ferdes ute. Bak gardinene gråtes det blant de 400 innbyggerne.

Alle kjente alle.  Og alle har tungt for å svelge det faktum at i løpet av de siste få dagene er tre småbarnsforeldre brutalt revet bort.

• Vera Vildmyren (42) ble drept på sitt hotellrom i København, som et tilsynelatende tilfeldig offer.
• Få dager tidligere ble en 39-åring klemt til døde mellom traktoren og en snøfreser.
• I går gikk nok et bygdemedlem bort, under tragiske omstendigheter.

Mistet foreldreFelles for dem alle er at de var rundt 40 år og småbarnsforeldre.

- Vi snakker om et svært lite grendesamfunn, hvor folk kjenner hverandre godt. Med tre så tragiske og dramatiske dødsfall på få dager, er det mange som stiller seg viktige eksistensielle spørsmål, sier sogneprest Ola Viker Lunde til Dagbladet.

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal orke dette. Jeg ser Vera for meg, hoppende rundt med hestehalen dansende. Jeg ser for meg barna: Å, de stakkars barna. Hvor mange tragedier må vi bære, sier en gråtkvalt nabo til Dagbladet.

- Hun var nydelig Vera Vildmyren og familien kjøpte småbruk på Grindvoll i 2002, men har på kort tid blitt en viktig og aktiv del av lokalsamfunnet.

- Og det sier ganske mye om dem. Alle blir ikke inkludert like lett. Vi er litt trauste sånn. Men Vera og ektemannen involverte seg fra første dag, sier en sorgtung Iver Ulven.

Som tømrer-kollega av Veras mann og leder av det lokale idrettslaget lærte han dem å kjenne.

- Jeg lå våken og tenkte på dette i natt. Det slo meg at «nyyydelig» er den beste måten å beskrive Vera, sier Ulven.

- Gjorde deg gladHan vet mange sambygdinger har det tungt nå og vanaskelig for å sette ord på alle følelsene

- Det er viktig at noen står fram og setter ord på det alle føler, at Vera var helt fantastisk. Hun var et grepa kvinnfolk, et nydelig rivjern. Hun var alltid interessert i hvordan det gikk med deg og dine. Du ble alltid så glad av å snakke med henne, sier Ulven.

LYSET FORSVANT: Iver Ulven minnes Vera Vildmyren som ei flott dame, ei du alltid ble glad av å snakke med. Foto Hans A Vedlog /Dagbladet
LYSET FORSVANT: Iver Ulven minnes Vera Vildmyren som ei flott dame, ei du alltid ble glad av å snakke med. Foto Hans A Vedlog /Dagbladet Vis mer

Rumeneren Marian Clita (58) meldte seg i går for politiet i Malmö. Den tidligere leiemorderen skal ha tilstått drapet.

Høyt elsketVildmyren vokste opp i Skien, og bosatte seg i Oslo når hun begynte å jobbe som kabinpersonale for SAS. Senere flyttet hun og familien til Nannestad, før de fant drømmegården på Grindvoll.

- Det sies ofte om folk i slike saker, men det er virkelig helt sant: Det er virkelig ikke et vondt ord å si om Vera. Her vet alle alt om alle.
Hun var høyt elsket her i bygda, sier en sambygding til Dagbladet.

Aktivt livDa grendeskolen ble lagt ned, tok idrettslaget over lokalene.

Som nær nabo til klubbhuset la Vera ned flere treningstimer på spinningsykkel, gjerne sammen med sine to barn eller ektefelle.

Noen kilometer unna ligger et stor hestesenter, hvor Vera og datteren tilbragte mange timer.

I 2006 kjøpte hun et hus på Noresund i Krøsherad, og har lagt mye tid og energi i å pusse opp stedet.

- Det er slik hun var, alltid aktiv og engasjert. Hun fikset det meste - med et smil, sier en nabo til Dagbladet.

Venter med minnestundDe etterlatte er på vei til København. I tillegg er det vinterferie i Lunner kommune og skolene stengt. En minnestund er derfor planlagt først til uka.

- Familien vil gjerne være med på minnestunden. Derfor blir det nok først til uka, sier Viker Lunde.

I mens skal bygdefolket forsøke å trøste seg som godt de kan.

- Det er helt uvirkelig det som har skjedd Vera. I tillegg har vi de andre tragediene også. Det så mange på dette lille stedet som har det trist nå. Jeg får helt vondt inni meg, sier Ulven.

TATT: Politiet i København etterlyste denne mannen etter drapet på Vera (42). Han meldte seg senere i Malmö.
TATT: Politiet i København etterlyste denne mannen etter drapet på Vera (42). Han meldte seg senere i Malmö. Vis mer