<strong>SÅ SKADENE:</strong> Justisminister Grete Faremo er på befaring på Sunnmøre, for å se på skadene etter romjulsstormen Dagmar. På Stordal fikk hun møte nederlandske Hans Verwer og kona Irma Vandereden som fikk campingplassen rasert. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet
SÅ SKADENE: Justisminister Grete Faremo er på befaring på Sunnmøre, for å se på skadene etter romjulsstormen Dagmar. På Stordal fikk hun møte nederlandske Hans Verwer og kona Irma Vandereden som fikk campingplassen rasert. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet Vis mer

- Hun var berørt av det som har rammet oss

Nederlandske Hans Verwer fikk campingplassen rasert av «Dagmar». I dag fikk han besøk av justisminister Grete Faremo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STORDAL/ÅLESUND (Dagbladet): Justisminister Grete Faremo besøkte i dag hardt skadde Stordal camping i Stordal på Sunnmøre, for å ta de massive herjingene etter julestormen «Dagmar». En rekke campingvogner og et nesten nytt sanitæranlegg er ødelagt.

- Vi står overfor en stor jobb med å rydde opp. Faremo virket veldig interessert i hvordan vi hadde det, og hvordan vi opplevde det. Hun var berørt av det som har rammet oss, sier eier av campingplassen, nederlandske Hans Verwer, til Dagbladet, etter at han hadde hadde hatt en samtale med justisministeren.

Verwer sier han fikk sjokk da dagen grydde og det var mulig å se omfanget av ødeleggelsene på den relativt nye campingplassen, som han har drevet siden 2008.

- Vi vet ikke hvor mye det vil koste, og avventer det forsikringsselskapet har å si. Private eiere av campingvognene må også ha et oppgjør med sine selskap, sier Verwer med kona Irma Vandereren ved sin side.

Faremo hadde også en prat med Stordal-ordfører Charles Tøsse (H), før hun reiste videre til Valldal i Nordal kommune hvor stormen forårsaket store skader på strømnettet.

- Jeg tror hun fikk et inntrykk av ødeleggelsene. Hun fikk blant annet se en båt som var skylt på land, og campingplassen som fikk den hardeste trøkken. Dette kommer til å koste mye, både privat og offentlig, sier Tøsse til Dagbladet.

- Fikk du inntrykk av at hun har en offensiv holdning til å ta tak i dette?

- Ja, jeg oppfatter at hun har en sterk vilje til å se nøye på katastrofeberedskapen, sier Tøsse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer