- Hun var bestandig snill. Hun var bare godheten selv

Politimann er siktet for falsk forklaring i forbindelse med dødsfallet av en 30 år gammel kvinne.

SJOKK: Marian Evensen kjente den døde kvinnen godt. - I gata der den døde vokste opp var hun et midtpunkt. Foto: Per Flåthe  /Dagbladet.
SJOKK: Marian Evensen kjente den døde kvinnen godt. - I gata der den døde vokste opp var hun et midtpunkt. Foto: Per Flåthe /Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STATHELLE/OSLO (Dagbladet): Dødsfallet mange opplevde som en ren ulykkeshendelse har fått ny dimensjon.

En politimann fra Telemark politidistrikt er pågrepet og siktet for falsk forklaring etter et dødsfall i Brevik natt til lørdag 3. august.

Politimannen i 40-åra og den avdøde kvinnen i 30-åra skal ha kjent hverandre i lengre tid, opplyser en person i nær relasjon til den avdøde kvinnen til Dagbladet.

Kvinnen ble funnet død i vannet mellom Sandøya og Brevik i Telemark av en tilfeldig forbipasserende rundt klokka 10 lørdag 3. august. Politimannen er pågrepet og siktet for falsk forklaring.

- Hva har skjedd? Hvem kunne gjøre henne noe? Hun var bestandig snill. Hun var bare godheten sjøl, forteller hennes tidligere venninne ,Marian Evensen, (45) til Dagbladet.

Marian legger til at det er et paradoks at kvinnen skulle bli funnet død i vannet.

- Hun var fryktelig redd for vannet, sier hun.

Møttes nylig Siste gang Marian snakket med avdøde var for et par uker siden. De har alltid hatt et nært forhold. Da det ble kjent at kvinnen hadde druknet, kom dødsbudskapet som et sjokk.

Stathellekvinnen har kjent den døde fra hun var liten, og kan fortelle om en omsorgsfull og pliktoppfyllende person, med et varmt hjerte. Ikke minst for barn.

- Det blir rart å ikke se henne komme vinkende, sammen med barn. Det var alltid barn rundt henne, forklarer Marian.

I gata der den døde vokste opp var hun et midtpunkt. Foreldrene der satte stor pris på hennes iver etter å passe barn, og å hjelpe til. I voksen alder flyttet hun for en periode vekk.

- Men nå hadde hun funnet kjærligheten og skulle stifte bo, få egne barn. Dette gledet hun seg veldig til, sier Marian.

- Verdens snilleste Det er ikke bare Marian som snakker varmt om den døde. I lokalsamfunnet er det mange som kommer med gode ord om kvinnen.

- Hun var verdens snilleste, skjønneste og omsorgsfulle menneske du kan tenke deg. En tvers igjennom snill og god jente, sier en annen venninne av den avdøde til Dagbladet.

Venninna, som ikke ønsker navnet sitt i avisa, forteller om en person som virker livsglad.

MISTENKELIG DØDSFALL: Det var her i Brevik at kvinnen i 30-åra ble funnet død natt til lørdag 3. august. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
MISTENKELIG DØDSFALL: Det var her i Brevik at kvinnen i 30-åra ble funnet død natt til lørdag 3. august. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

- Det virket som at hun trivdes godt sammen med sin kjæreste. Sist jeg traff henne hadde hun det bra, og alt sto godt til, sier hun.

Ønsker ikke si noe Mannens forsvarer, advokat Arne Lie, ønsker ikke å si noe om hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

- Han har ikke fått snakket med noen om dette. Han ønsker at hans versjon skal gis til politiet før det gis til offentligheten, sier Lie til Dagbladet.

Dødsfallet ble i en innledende fase ikke ansett som mistenkelig, og det ble rutinemessig opprettet en undersøkelsessak.

Men i løpet av forrige uke kom det inn informasjon til politiet som gjør at de mener at kvinnen kan ha blitt utsatt for en kriminell handling, og politiet har nå siktet en politimann for falsk forklaring.

- Ikke samsvar Polititjenestemannen ble avhørt som vitne i saken, sammen med en rekke andre. De som ble avhørt hadde vært sammen med den avdøde på en fest på kvelden og natta før hun ble funnet død.

- Det synes ikke å være samsvar mellom mannens forklaring og de fakta politiet har dokumentert i forbindelse med etterforskningen, sier politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt.

Nå er politimannen pågrepet og siktet for falsk forklaring. Siktede er ikke mistenkt for drap på kvinnen, opplyser politiet.

Ikke i tjeneste Det er nabodistriktet Vestfold som nå etterforsker saken, siden politimannen jobbet i Telemark politidistrikt.

Det har statsadvokaten i Vestfold og Telemark som har besluttet.

Spesialenheten for politisaker er orientert, men siden mannen ikke var i tjeneste på det aktuelle tidspunkt man antar kvinnen døde, er ikke dette en sak for Spesialenheten.

 NÆRE:  Siste gang Marian snakket med avdøde var for et par uker siden. De har alltid hatt et nært forhold. Da det ble kjent at kvinnen hadde druknet, kom dødsbudskapet som et sjokk. Foto: Per Flåthe / Dagbladet.
NÆRE: Siste gang Marian snakket med avdøde var for et par uker siden. De har alltid hatt et nært forhold. Da det ble kjent at kvinnen hadde druknet, kom dødsbudskapet som et sjokk. Foto: Per Flåthe / Dagbladet. Vis mer