Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hun var borte da jeg våknet

27-åringen innrømmer å ha hatt med seg savnede Rebecca Rist hjem og hatt sex med henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 27 år gamle mannen ønsket selv ikke å bli framstilt for fengsling i Bergen tingrett, men var representert ved advokat Henry John Mæland . 27-åringen er nå siktet for drap, subsidiært frihetsberøvelse, på savnede Rebecca Rist.

I politiavhør har mannen innrømmet at han hadde med seg den prostituerte kvinnen hjem samme kvelden som hun forvant, natt til  søndag3. desember, og at han hadde sex med henne.

Han har forklart til politiet at Rebecca Rist  var forsvunnet da han våknet en gang mellom 12 og 14 søndagen.

- Her kan det være mange åpne spørsmål å etterforske. Vi ber politiet om å ikke låse seg fast i dette konkrete sporet, sier Mæland.

Tidligere har det vært kjent at siktede skal ha brukt den forsvunne kvinnens mobil.

- Det vet vi ingenting om, det kan ha vært andre som har brukt telefonen, sier Mæland.

- Hadde reiseplaner

- Rebecca kan fremdeles være i live og dukke opp et sted, mener forsvareren.

FORSVUNNET:  Politiet etterforsker nå Rebecca Rists forsvinning som en drapssak. Foto:  SCANPIX
FORSVUNNET: Politiet etterforsker nå Rebecca Rists forsvinning som en drapssak. Foto: SCANPIX Vis mer

Ifølge advokaten er det informasjon i etterforskningen om at en venninne av Rebecca skal ha låst seg inn i en leilighet hun disponerte ikke langt fra siktedes bopel på Haukås. Der skal det ha blitt funnet papirer, de hun har skrevet at hun savnede  planer om å reise bort.

Til tross for hundesøk i går og dykkersøk i dag i en kanal i Haukås-området, er den 27 år gamle kvinnen fortsatt borte. Politiinspektør Svein Erik Krogvold sier til Dagbladet.no at de fremdeles etterforsker forsvinningen som en savnet-sak.

 - Etter hvert som tida går, kan det vise seg å være kriminalsak og det kan være en drapssak, sier han.

Psykiske problemer

Drapssiktede har forklart at han plukket opp Rebecca Rist utenfor hospitset der hun bodde i Møllendalsveien 19 i Bergen  natt til 3. desember. Deretter kjørte de mot Åsane, stanset ved en bensinstasjon for å kjøpe røyk og kjørte videre til hans leilighet og hadde sex der.

Drapssiktede er tidligere dømt for trusler og skadeverk. Han skal tidligere ha vært plaget med store psykiske problemer. Ifølge Ibergen.no har politiet forsøkt å få mannen tvangsinnlagt på psykiatrisk sykehus flere ganger, uten hell.

image: - Hun var borte da jeg våknet
FORTSATT IKKE FUNNET: Rebecca Rist (27) fra Bergen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!