Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dagbladet tester politikernes personlighet

Hun var den eneste parti­lederen som turte å være med

Psykolog Rolf Marvin Bøe Lindgren har testet norske politikeres personlighet på oppdrag for Dagbladet. Siv Jensen var den eneste av partilederne som turte å være med.

KOMMER I STUDIO: Frp-leder Siv Jensen kommer i Dagbladets studio i dag. Her skal hun først gjennom en tøff partlederutspørring. Deretter vil psykolog Rolf Marvin Bøe Lindgren la oss bli bedre kjent med Jensen når han går gjennom hennes score på den store personlighetstesten Big 5.
KOMMER I STUDIO: Frp-leder Siv Jensen kommer i Dagbladets studio i dag. Her skal hun først gjennom en tøff partlederutspørring. Deretter vil psykolog Rolf Marvin Bøe Lindgren la oss bli bedre kjent med Jensen når han går gjennom hennes score på den store personlighetstesten Big 5. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fram mot valget skal psykolog Rolf Marvin Bøe Lindgren teste norske politikeres personlighet for Dagbladet gjennom den anerkjente personlighetstesten «Big Five».

Personlighetstesten plasserer deg på en skala ut fra fem sentrale personlighetstrekk som alle personer har.

Konseptet er kjent i Norge gjennom NRK-programmet «Big5» med Nils Brenna og Harald Eia.

Testen gir deg en score på hvor utadvendt du er, hvor varm og empatisk du er, om du er opptatt av kontroll, hvor temperamentsfull du er og hvor åpen og nysgjerrig du er på nye erfaringer.

- Uredd

Først ut i Dagbladets test er Frp-leder Siv Jensen. Hun er også den eneste av partilederne som foreløpig har vært villig til å la seg teste. Det overrasker ikke psykolog Bøe Lindgren etter å ha testet henne.

- Det jeg ser av profilen hennes er at hun er ekstremt uredd, hun tør, helt klart, forteller han.

Klokka 12.30 i dag skal Siv Jensen grilles om sitt politiske prosjekt i Dagbladets valgstudio. Klokka 13 legger Rolf Marvin Bøe Lindgren fram hele profilen sammen med Siv Jensen i Dagbladets valgstudio.

UENIGE: Knut Arild Hareide mener Sylvi Listhaug må presisere at det er på langt nær «svenske tilstander» i Norge. Vis mer

Uten å røpe for mye, sier han at det også er andre ting ved Frp-lederens profil som gjør han tenker hun synes en test som dette kan være morsom.

- Hun har en veldig artig score, og er helt annerledes enn folk skulle tro, sier Lindgren.

- Kjenner meg igjen

Jensen har allerede gått gjennom testen med psykologen, og mener den er krevende fordi den gjennomføres på kort tid.

- Den forteller ikke nødvendigvis alt om hvem jeg er, men mye av det kjenner jeg meg godt igjen i, sier hun og ler.

- Jeg kjenner meg igjen i at jeg er uredd, men det kom også fram at jeg er lite spenningssøkende. Slike ting som å hoppe i strikk, det er ikke meg, forteller hun.

Å være uredd har kan være en god egenskap i jobben som partileder.

- Ja, det kan det vel være. Når man stikker hodet fram så må man regne med at noen forsøker å kutte det av, for å si det litt brutalt. Man må kunne stå i stormen, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!