Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hun var den nye lasermannens første offer

I oktober i fjor ble Trez West Persson (20) skutt og drept i Malmö. Siden har samme våpen blitt brukt i flere drapsforsøk.

DØDE: Malmøpolitiet fant Trez West Persson (20) skutt og drept i bydelen Rosengård i fjor. Hun ble «den nye lasermannens» dødsoffer. Foto: PRIVAT
DØDE: Malmøpolitiet fant Trez West Persson (20) skutt og drept i bydelen Rosengård i fjor. Hun ble «den nye lasermannens» dødsoffer. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||MALMÖ(Dagbladet): Drapet på den 20 år gamle svenske kvinnen er en av de mange mystiske og uoppklarte skyteepisodene som skånepolitiet har satt i sammenheng denne uken. På mange måter er saken utypisk: Trez West Persson er den eneste av de mellom 15 og 20 ofrene i de uoppklarte skyteepisodene som ikke har innvandrerbakgrunn. 

Men politiet mener drapet kan nagles til «den nye lasermannen» av tekniske årsaker: Pistolen som ble brukt til å drepe henne, er senere brukt i flere skytinger mot tilsynelatende tilfeldige ofre.

- Det stemmer at våpenet som ble brukt når Trez West Persson ble drept siden er anvendt flere ganger. Hvor mange skyteepisoder våpenet er brukt i siden, vil vi ikke si noe konkret om, sier Hans Nilsson, vakthavende befal ved politiet i Skåne til Dagbladet.

Prøvde å verge seg Like for midnatt 9. oktober i fjor, satte 20-åringen seg inn i bilen, en hvit Renault, ved et gatekjøkken i Malmö sentrum. Bak rattet satt en 21-år gammel venn av Trez.

Klokka 00.28 den 10. oktober fikk politiet beskjed om at det var avfyrt skudd i Malmö-bydelen Rosengård. Politifolk var allerede i nærheten på rutinepatrulje i den urolige bydelen.

Politiet finner først den 21 år gamle sjåføren blødende på gaten. Han er hardt skadd, men ved bevissthet. Ved å følge hans blodspor, finner de Trez i bilen noen hundre meter unna. Hun er skutt i hodet. Skuddskader på hendene, tyder på at hun har skjønt hva som var i ferd med å skje, og forsøkt å verge seg mot skuddene.

Klokken 12.12 samme dag som Trez West Persson ble skutt, besluttet legene at hun ikke kunne reddes.
  
Morder uten motiv 21-åringen som satt i bilen sammen med Trez, overlevde. Han soner nå for narkotikakriminalitet. 
Bilførerens kriminelle bakgrunn, gjorde at politiet lenge hadde som hovedteori at skytingen var en av Malmös mange gjengoppgjør, og at Trez var i skuddlinjen, på feil sted til feil tid.

Men politiet har kunnet avkrefte at 21-åringen hadde noen gjengtilknytning. Etter at politiet fant ut at drapsvåpenet flere ganger mot tilsynelatende tilfeldige ofre, er hovedteorien nå at Trez ble første offer for mannen som nå sprer frykt i Malmös gater.

Politiet holder muligheten åpen for at det kan være flere gjerningspersoner bak de mange tilsynelatende uforklarlige skyteepisodene som har rammet byen det siste året, men holder det som mindre sannsynlig. 

- Det kan være flere gjærningsmenn, men det er flere ting som peker på at det er én gjerningsmann, sa Börje Sjödin om skyteepisodene tidligere denne uka.

SKAL HA BLITT BESKUTT: Denne iraneren skal ha blitt beskutt gjennom vinduet til sin forretning i Malmö i kveld. Han trakk på skuldrene da Dagbladet spurte hva han tenker om det som har skjedd. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
SKAL HA BLITT BESKUTT: Denne iraneren skal ha blitt beskutt gjennom vinduet til sin forretning i Malmö i kveld. Han trakk på skuldrene da Dagbladet spurte hva han tenker om det som har skjedd. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!