Ap-nestleder Hadia Tajik:

- Hun var ei god venninne

Ap-nestleder Hadia Tajik er en av svært mange som minnes avdøde Malvik-ordfører Ingrid Aune på sosiale medier.

VIET VENNER: Da Hadia Tajiks rådgiver Edina Ringdal giftet seg med Nesodden-ordfører Truls Wickholm tidligere i sommer, var det deres felles nære venn Ingrid Aune som holdt seremonien. Foto: Privat
VIET VENNER: Da Hadia Tajiks rådgiver Edina Ringdal giftet seg med Nesodden-ordfører Truls Wickholm tidligere i sommer, var det deres felles nære venn Ingrid Aune som holdt seremonien. Foto: PrivatVis mer

Tajik slutter seg til Ap-leder Johas Gahr Støre som slår fast at med Ingrid Aunes dødsfall mistet Ap et av sine største politiske talenter.

Den 33 år gamle ordføreren omkom i en båtulykke i Namsos natt til torsdag sammen med kjæresten Eivind Olav Kjelbotn Evensen (43).

- For meg var hun også ei god venninne. Vi lo mye sammen. Vi diskuterte kjærlighet og politikk. Nå finnes hun ikke mer. Det er uvirkelig, skriver Tajik på Facebook.

- Tankene går til familien hennes, og til familien til Eivind Olav Evensen, som omkom i samme båtulykke, tilføyer Ap-nestlederen.

Aldri et stygt ord

Tajiks rådgiver Edina Ringdal ble tidligere i sommer viet med Nesodden-ordfører Truls Wickholm. Det var Ingrid Aune som holdt seremonien.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Selvfølgelig var du der på den lykkeligste dagen i livet mitt. Ikke bare var du der, du var som du alltid er i vennegjengen, både hjertelig til stede, men også den som sørger for at alt går riktig for seg, skriver Ringdal på Facebook.

NÆRE: Ap-nestleder Hadia Tajik diskuterte både politikk og kjærlighet med Ingrid Aune. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NÆRE: Ap-nestleder Hadia Tajik diskuterte både politikk og kjærlighet med Ingrid Aune. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Jeg kommer aldri til å kunne passe på alle de små detaljene i ditt bryllup. Eller få se hvor fantastisk strålende vakker du er som brud. Jeg kommer aldri igjen til å ta meg selv i å tenke når jeg hører deg snakke at du faktisk aldri snakker stygt om noen, noensinne. Jeg kommer alltid til å savne deg.

- Forbilde for mange

Stortingspresident Tone W. Trøen (H) er en av de mange også fra andre partier som minnes Aune:

«Jeg sender varme tanker til familie, venner og alle som nå opplever dyp sorg etter båtulykken i Namsos. Ingrid Aune var, i sin ordførergjerning og med sitt politiske engasjement, et viktig forbilde for mange unge, og kanskje særlig jenter», skriver Trøen på Twitter.

SE TV: Torsdag døde ordfører i Malvik kommune, Ingrid Aune, i en båtulykke. Hun beskrives av Dagbladets kommentator Andreas Økland som «gullstandarden for en Ap-politiker». Foto: Christian Roth Christensen. Video: Emilie Rydning Vis mer

Peder W. Egseth, som er rådgiver for statsminister Erna Solberg (H), skriver på Twitter at Ingrid Aune var en god venninne, en flink ordfører og en pragmatisk politiker.

- En av de beste i Arbeiderpartiet. Du vil bli savnet, skriver han.

Tidligere rådgiver for KrF-leder Knut Arild Hareide, Emil Andre Erstad, kommenterer under Støres minneord:

- Så forferdeleg trist å høyre. Ingrid var ein av dei beste!

Et flott menneske

WWF-generalsekretær og tidligere SV-statsråd Bård Vegar Solhjell skriver at han minnes Aune som «en levende engasjert, hyggelig og dyktig person».

SE TV: Varaordfører i Malvik kommune, Ole Herman Sveian, sørger over tapet av venn og kollega Ingrid Aune. Reporter: Jørgen Gilbrant. Foto/video: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad twitrer at «vi har mistet en dyktig ordfører, en god Ap-politiker og et flott menneske».

- Denne dyktige jenta var min nestleder i Oslo AUF, en fantastisk flink ordfører i Malvik kommune og en viktig rollemodell i Arbeiderpartiet, meddeler Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam på Twitter.

Også Venstres Abid Raja sender sine kondolanser, og skriver blant annet at Aune «var et meget flott forbilde for alle unge politisk engasjerte mennesker».

Brydde seg om alle

Stortingsrepresentant og tidligere Høyre-statsråd Linda Hofstad Helleland skriver at Aune var et varmt menneske som satte dype spor. «Et forbilde for mange jenter og kvinner i politikken», skriver Helleland.

Også flere journalister og redaktører minnes Aune på sosiale medier torsdag, blant dem Aftenposten-journalist Ingeborg Senneset, som også var nær venninne med Aune. Hun forteller blant annet om hvordan venninnen Aune helst plukket opp telefonen fremfor å sende meldinger, bare fordi mente det var bedre å snakke.

- Vi mistet så mye da vi mistet deg. (...) Arven din til oss må bli å bry seg, om lokalsamfunnet sitt, om vennene sine, om de som later som alt er bra, om dem som ber om hjelp, om de som andre ikke ser, om noe større enn seg selv. Men ingen kan gjøre det som du, skriver Senneset på Facebook.

SE TV: Slik beskriver Jonas Gahr Støre tapet av partikollega og ordfører i Malvik komunne, Ingrid Aune. Reporter: Jon Even Andersen. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer