«Hun var ei positiv jente som man var nødt til å bli glad i»

Lise Joanni Johansson (18) var et stort idrettstalent. Bydelen Holmlia har på nytt opplevd en tragedie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ungdommene på Holmlia samlet seg i går kveld for å minnes en venninne som brutalt og meningsløst ble revet bort.

Lise Joanni Johansson var et stort talent innenfor flere idretter, blant annet håndball og innebandy. Den siste tida skal hun imidlertid ha vært plaget med en skade.

- Hun tilhører på ingen måte noe belastet miljø. Hun var ei vanlig, sporty jente som likte å være mye ute sammen med andre. Hun var til å stole på, sier en venn.

18-åringen var ifølge Antirasistisk senter med i ungdomstiltaket, Agenda X. Mange av ungdommene som kjente Benjamin Hermansen, møtes i dette prosjektet.

Sørger i fred

På minnemerket for drapsofferet Benjamin Hermansen brant det søndag kveld en fakkelboks ved siden av noen blomster. På nytt er Holmlia i sorg. Denne gangen er det ei 18 år gammel jente som brutalt er drept. Ungdommene har vanskelig for å forholde seg til det som har skjedd.

- Det er veldig trist at disse ungdommene skal oppleve en slik sak igjen. Nå er vi veldig opptatt av at miljøet skal skjermes. At de skal få sørge i fred, sier bydelsdirektør Turid Glærum i Bydel Søndre Nordstrand til Dagbladet.

Idrettstalent

Lise Joanni Johansson gikk i klassetrinnet under Benjamin Hermansen. Hun var en populær jente i miljøet, og markerte seg spesielt på idrettsbanen.

- Hun var ei positiv jente som man var nødt til å bli glad i. Hun hadde et smittende humør, og hadde evnen til å dra med seg andre i riktig retning, sier en person som kjenner henne fra idrettsmiljøet.

Prest og miljøarbeidere samlet i går ungdomsgruppa til minnestund på Søndre Holmlia Fritidssenter. Der var også bydelsdirektøren og representanter fra Antirasistisk senter som har jobbet mye i ungdomsmiljøet. På et bord ble det tent lys for den 18 år gamle jenta.

- Vi er opptatt av at ungdommene føler at de har et sted å være. Et sted der de kan snakke ut om tankene sine i forhold til det som har skjedd. For ungdommene er det selvsagt viktig at denne saken får en rask oppklaring. De vil vite hva som har skjedd, sier bydelsdirektør Glærum.

Krisehjelp

Dagbladet snakket i går med 21-åringen som lånte ut hybeleiligheten der drapet skjedde. Han hadde vært på en tilstelning, og kom til hybelhuset natt til søndag.

- Jeg har vært i politiavhør, og er fryktelig sliten. Jeg lånte bare ut leiligheten min. Jeg har kjent jenta i mange år, og det som har skjedd er tragisk, sier 21-åringen.

Et team fra bydelen har også gitt tilbud om hjelp til jentas familie. Jentas søster skal ha vært bortreist den siste tida, men var søndag kveld på vei til Oslo.

18-åringen vokste opp på Holmlia, drabantbyen i Oslo som fortsatt er preget etter drapet på Benjamin Hermansen i januar 2001. Etter drapet er det satt i verk flere prosjekter for ungdommen i drabantbyen.

DREPT: Lise Joanni Johansson ble skutt og drept i Teisenveien i Oslo.