DNA-FORVIRRING: Amanda Knox bedyrer sin uskyld for drapet på sin britiske romvenninne i 2007. I første rettsrunde ble det lagt fram DNA-bevis på at spor fra offeret ble funnet på Knox sin kniv. Under ankesaken har andre analyserer satt spørsmålstegn ved dette. Knox risikerer livstid i fengsel.  Foto: AFP/TIZIANA FABI/SCANPIX
DNA-FORVIRRING: Amanda Knox bedyrer sin uskyld for drapet på sin britiske romvenninne i 2007. I første rettsrunde ble det lagt fram DNA-bevis på at spor fra offeret ble funnet på Knox sin kniv. Under ankesaken har andre analyserer satt spørsmålstegn ved dette. Knox risikerer livstid i fengsel. Foto: AFP/TIZIANA FABI/SCANPIXVis mer

- Hun var en miks av sex, narkotika og alkohol

Amanda Knox (24) fra USA beskrives som «hunndjevelen». Utveksklingsstudenten risikerer livstid for drapet på sin romvenninne i Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Amanda Knox kunne spille rollen som en helgen, men var en «hunndjevel» i hjertet, sa advokaten til en mann som Knox tidligere har beskyldt for å ha drept hennes romvenninne.

Men det er 24 år gamle Knox som står drapstiltalt. Den amerikanske utvekslingsstudenten ble i desember 2009 dømt til 26 års fengsel for drapet på sin romvenninne Meredith Kercher i 2007.

Nå går ankesaken mot Knox og hennes ekskjæreste Raffaele Sollecito i den italienske domstolen i Perugia, melder Reuters.

Helgen og hunn-djevel Første rettsinstans mente Kercher ble lurt med på en sexlek før strupen hennes ble skåret over. De skal ha vært påvirket av narkotika og doplangeren Rudy Guede er også dømt for drapet.

Tidligere pekte Knox ut bareieren Patrick Lumumba for å stå bak drapet.

- Amanda er en ting og en annen - det vil si både Saint Maria Goretti og en satanisk hunndjevel, sa Lumumbas advokat Carlo Pacelli og refererte til en katolsk helgen som er forbundet med renhet, unge kvinner og voldtektsofre.

Ifølge advokaten klarte Knox å ødelegge hans klient på et øyeblikk. Da Lumumba ble renvasket vant han et søksmål mot henne.

- Amanda bør dømmes etter hennes personlighet på tidspunktet hun gjorde forbrytelsen i november 2007. På den tida var hun en konsentrert miks av sex, narkotika og alkohol, sa Pacelli.

- Vi snakker ikke om jenta som dere ser her i dag, men en person som har sittet fire år i fengsel, sa han til juryen, skriver Reuters.

«Foxy Knoxy» Knox framsto anspent og så rett framover mens advokaten forsøkte å overbevise juryen og de profesjonelle dommerne om å se bak «masken» til Knox.

DREPT: Meredith Kercher fra Storbritannia. Foto: AP/Italian Police/SCANPIX
DREPT: Meredith Kercher fra Storbritannia. Foto: AP/Italian Police/SCANPIX Vis mer

Amanda Knox ble døpt «Foxy Knoxy» av en rekke medier ved første rettsrunde. At en vakker og tilsynelatende uskyldig amerikansk jente skulle ble anklaget for drap i Italia, var en nyhet som ble fanget av medier verden over, også i Norge.

Amerikanske politikere og medier mente rettssaken var en farse.

Det er også laget en film om saken med Heroes-stjerna Hayden Panettiere i rollen som drapsdømte Amanda Knox. I filmen er Amanda uskyldig, noe familien til drepte Meredith reagerte på.

I USA får 24-åringen massiv støtte blant annet etter at hennes familie har deltatt på en rekke tv-programmer der hun hevder hennes uskyld.

Knox hevder hun har alibi for drapet. Hun mener hun og ekskjæresten var hjemme hos han og så på film, røyka marihuana og hadde sex.

Nå står de begge tiltalt for drapet. Aktoratet har begjært å øke straffen mot henne fra 24 års fengsel til livstid.

EKS-KJÆRESTEN: Italienske Raffaele Sollecito er Knox sin eks-kjæreste. Han står også tiltalt for drapet. Foto: REUTERS/SCANPIX
EKS-KJÆRESTEN: Italienske Raffaele Sollecito er Knox sin eks-kjæreste. Han står også tiltalt for drapet. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer