- Hun var en snill gammel dame

84 år gammel kvinne omkom etter ulykke på Porsgrunnsbrua.

OMKOM: En 84 år gammel dame omkom da klaffene på Porsgrunnsbrua åpnet seg. Foto: Torbjørn Berg/DAGBLADET
OMKOM: En 84 år gammel dame omkom da klaffene på Porsgrunnsbrua åpnet seg. Foto: Torbjørn Berg/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kvinnen som omkom i ulykken på Porsgrunnsbrua i går var regelmessig gjest på Down Town Bingo i Porsgrunn. Eieren av bingostedet beskriver henne som en ualminnelig hyggelig stamkunde.
- Hun var en snill gammel dame. De ansatte hadde stor respekt for henne, sier Karstein Stålesen til Dagbladet.

- Vil bli savnet
Han forteller at den 84 år gamle kvinnen blant annet kom med blomster til de bingo-ansatte.
- Hun vil bli savnet hos oss. Det var forferdelig det som skjedde. Det er synd at det skal være sånn at barn og voksne ikke kan slippes løs i trafikken.

Stålesen forteller at han er skeptisk til sikkerheten rundt brua.
- De vaktene er sløve, mener han.

Kvinnen, som gikk med rullator, var på vei over klaffebrua da den gikk opp for å slippe fram en båt. Hun falt først 16 meter rett ned, gjennom en 30 centimeters sprekk og ned på betongbunnen i brokaret. Ifølge Telemarks-politiet døde hun momentant.

Det var to ansatte i Statens vegvesen som var på vakt da ulykken skjedde. De to fikk i går kveld tett oppfølgen av kriseteamet i Porsgrunn kommune.
- De har valgt å komme på jobb i dag. Dette er en tøff påkjenning og de har fått hjelp av kriseteamet. Dette er en vanskelig sak, alle er tapere, sier seksjonsleder Jan Vidar Myrland i Statens vegvesen til Dagbladet.

Farlig problem
Myrland sier at det har vært et problem i flere år at fotgjengere krysser brua på rødt, når klaffene åpnes for å slippe båter forbi. Han har tidligere gått ut i lokale medier og advart om at en ulykke kan skje hvis ikke fotgjengere respekterer røde lys på brua.

Det er kameraer på brua som gjør det mulig for Statens vegvesen å se om det er folk på Porsgrunnsbrua når den åpnes.
- Vi har gjort en risikoanalyse og kom med flere tiltak i fjor. Vi vil også komme med ytterligere tiltak til høsten. Vi er i tett dialog med politiet og andre aktører. Får vi forslag til gode tiltak vil vi selvsagt gjennomføre dem, det står ikke på penger her, sier han.

Årsaken til ulykken er fortsatt uklar, og saken etterforskers av politiet.

- Jeg vil ikke spekulere i årsaken. Når etterforskningnen er ferdig vil vi ha en full gjennomgang.

Lite nytt
Ifølge politiet har ikke etterforskningen i dag gitt få nye opplysninger om ulykken.

- Vi kan enda ikke si noe om årsaken. Det ble utført noen tekniske undersøkelser på ulykkesstedet i går samt avhør av noen vitner. I morgen fortsetter vi de tekniske undersøkelsene samt avhør av flere vitner, opplyser politiadvokat i Telemark politidistrikt Gunstein Bjørgum.

Politiet etterlyste i går en mann i svart hettegenser som sto på brua da ulykken skjedde. De kjenner nå identiteten til vedkommende
.

- Vi vet hvem han er. Jeg er litt usikker på om han allerede er avhørt eller om han vil bli avhørt i morgen, sier Bjørgum.

HAR ADVART: Seksjonssjef Jan Vidar Myrland i Statens vegvesen har tidligere advart mot å gå på rødt når klaffene på brua skal åpnes for kryssende båter. Foto: Torbjørn Berg/DAGBLADET
HAR ADVART: Seksjonssjef Jan Vidar Myrland i Statens vegvesen har tidligere advart mot å gå på rødt når klaffene på brua skal åpnes for kryssende båter. Foto: Torbjørn Berg/DAGBLADET Vis mer