Hun var gift med verdens mest ettersøkte mann, Abu Bakr al-Baghdadi

I et eksklusivt intervju med Expressens Kassem Hamadé, forteller Saga al-Dulaimi (28) om ekteskapet med IS-lederen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/Expressen): - Han har en mystisk personlighet og jeg torde aldri diskutere med ham, sier Saga al-Dulaimi.

Møtet med Expressen skjer på en hemmelig adresse et sted mellom Libanon og Syria.

- Kjente ham ikke Det er fire måneder siden Saga al-Dulaimi og hennes fire barn ble løslatt fra libanesisk fengsel i en fangeutveksling med terrorbevegelsen al-Nusrafronten. Siden da har internasjonale TV-selskap og nyhetsorganisasjoner lett etter henne for å få hennes fortelling om livet med den jagede terrorlederen Abu Bakr al-Baghdadi.

Når hun nå omsider velger å gi sin versjon, gjør hun det uten motkrav, skriver Expressen.

Saga er oppvokst i en konservativ overklassefamilie i Bagdad. Hun hadde vært gift en gang tidligere da hun traff mannen som skulle bli kjent som Bakr al-Baghdadi. Hennes første ektemann het Falah Ismail al-Jasim, og var løytnant i Saddam Husseins livvaktsstyrke.

Efter regimets fall startet han og andre motstandsbevegelsen Jaish al-Rashedin, som kjempet mot amerikanske tropper i Irak. Ett år efter giftermålet døde han i strid.

En dag kom hennes søsters mann til hennes far og sa at han kjente en annen mann som lette etter en enke å gifte seg med.

- Jeg kjente ham ikke, men min far godtok giftemålet, forteller Saga.

- Jeg giftet meg med en vanlig person som var universitetslærer. Da het han Hisham Mohammad.

- Forsvant i flere dager - Jeg merket ikke at han var aktiv på noen måte. Jeg flyttet hjem til ham og vi ble boende der. Det var tøft å bo så mange i en leilighet. Det var han, jeg og mine barn og hans barn, og hans første kone med sine barn, forteller Saga, som sier at hun likevel følte seg ensom og at hun kjente behov for hjelp og støtte.

- Han fortalte ikke mye om sin bakgrunn. Han var mystisk og stille. Vi møttes på kveldene når vi skulle spise middag. Han tilbragte dagene på universitetet der han underviste i religion og sharia. Noen ganger forsvant han i flere dager. Da sa han at han var og hilste på broren sin, sier Saga.

Hun trivdes ikke i det nye ekteskapet, ikke fordi al-Baghdadi var ekkel mot henne eller barna. Tvert imot.

- Han elsket barna. Han var deres idol. Han var en utmerket person på den måten.

Flyktet fra ham Saga hadde dårlig samvittighet da hun flyttet inn hos al-Baghdadi. Han hadde ikke fortalt sin første hustru at han skulle få enda en kone. Etter bare tre måneders ekteskap flyktet hun.

- Jeg hadde vært gravid i en måned uten at verken han eller jeg visste om det. Jeg forlot ham. Ja, man kan si jeg flyktet fra ham. Det hadde ingenting med ham som person å gjøre. Jeg trivdes ikke. Det var urettferdig overfor hans første kone. Hun ble svært lei seg. Derfor stakk jeg av, sier Saga.

Hun flyttet da tilbake til sin tidligere manns familie i Bagdad.  

Hun er forsiktig med å utlevere privatlivet med al-Baghdadi. På spørsmål om hun elsket ham, svarer hun:

- Nei, jeg var ikke forelsket i ham. Jeg elsket ham ikke. Han var en gåtefull person, og det gikk ikke å diskutere eller føre en vanlig samtale med ham. På kveldene, når han kom hjem, spiste vi ofte middag sammen. Han ga ordre, ingenting mer, sier Saga.

Pågrepet I 2013 dro Saga til Damaskus i Damaskus.

- Jeg visste ikke at det var kaos og krig i Syria: Jeg så på syriske tv-kanaler, der det ble hevdet at alt var under kontroll, og derfor dro jeg til Damaskus, sier Saga.

Det var da hun var på vei for å møte faren sin at hun ble pågrepet av syriske sikkerhetsstyrker.

Det syriske sikkerhetspolitiet hevder at Sagas far er en av lederne for terrorgruppa al-Nusrafronten (al-Qaida) i Syria. I mars 2014, etter seks måneder i fengsel ble Saga løslatt sammen med 151 andre kvinner.

Sjokkbeskjed Hun flyktet til Libanon, og der ble hun pågrepet igjen.

- Det var i Libanon jag fikk sjokkbeskjeden. De viste meg bilder av min eksmann og spurte om jeg gjenkjente ham. Det viste seg at jeg harv vært gift med Abu Bakr al-Baghdadi. Det var et sjokk å få vite, sju år etter, at jeg har vært gift med verdens farligste mann, sier Saga.

MED BARNA: Saga al-Dulaimi var gift med terrorlederen Abu Bakr al-Baghdadi. Sammen fikk de en datter.  Foto: Expressen.
MED BARNA: Saga al-Dulaimi var gift med terrorlederen Abu Bakr al-Baghdadi. Sammen fikk de en datter. Foto: Expressen. Vis mer