Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hun var i stor nød og pratet i flere minutter

Lensmannen om nødanropet fra branntragedien på Solbergmoen.

 OVERTENT:  Flammene slår ut gjennom et åpent vindu på forsiden av leiligheten på Solbergmoen søndag. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET.
OVERTENT: Flammene slår ut gjennom et åpent vindu på forsiden av leiligheten på Solbergmoen søndag. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kvinnen som ringte 113 om leilighetsbrannen på Solbergmoen i Buskerud kl. 17.38 søndag, ble selv funnet død på verandaen i andre etasje i leiligheten.

En gjennomgang av opptaket av nødsamtalen, forteller ikke noe om de to andre personene i leiligheten.

Lensmann Torill Sorte i Nedre Buskerud kan ikke gå ut med detaljer fra samtalen - deriblant om hun vurderte å hoppe fra verandaen.

- Samtalen mellom henne og AMK varte i flere minutter. Hun var i stor nød, og det var ikke tvil om adressen, sier lensmann Sorte til Dagbladet.

Ikke ytre skader
Leiligheten har trolig vært overtent da hun ringte, og Drammensregionens brannvesen var på stedet etter noen minutter.

 DAGEN DERPÅ:  Kvinnen som ringte 113. ble funnet død på verandaen i andre etasje til høyre. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET.
DAGEN DERPÅ: Kvinnen som ringte 113. ble funnet død på verandaen i andre etasje til høyre. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET. Vis mer

De to andre omkomne - mannen som bodde i leiligheten og en kvinne - ble funnet inne.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at alle tre trolig døde av kullosforgiftning på grunn av brannrøyken.

Det var ingen tegn tegn til ytre skader på noen av de tre, og politiet vet fra før at det ikke var flere personer i leiligheten.

- Kan hun som varslet ha gått ut på verandaen for å ringe 113 og så ha gått inn igjen for å prøve å redde de to andre ?

- Hun har neppe gått inn igjen og så ut på verandaen for andre gang. Det er mer sannsynlig at hun allerede har hatt en grad av røykforgiftning da hun kom seg ut for å ringe. Så, ut fra tidligere erfaring med branner, kan kullosforgiftningen og flammene blitt for voldsomme der hun var.

Brannhund
I dag startet krimteknikere å gå gjennom den utbrente leiligheten. Også en brannhund, som kan lukte om det har vært brennbar væske, er på plass.

I løpet av kort tid, kanskje allerede onsdag, tror lensmannen at navnene på de omkomne kan bli frigitt og at ett eller flere spørsmål rundt branntragedien kan være nærmere et svar: hvordan brannen startet, hvor i leiligheten det skjedde og om de tre sov da røyk og flammer ble oppdaget tidlig søndag kveld.

 HÅPER PÅ RASKE SVAR:  Lensmann Laila Sorte i Nedre Eiker. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET.
HÅPER PÅ RASKE SVAR: Lensmann Laila Sorte i Nedre Eiker. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media