- Hun var kjemperedd i dagene rett før hun døde

Nå etterforskes saken på nytt.

AKTIVIST: Shilan Shorsh. Foto: Norske Kvinners Sanitetsforening
AKTIVIST: Shilan Shorsh. Foto: Norske Kvinners Sanitetsforening Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): - Det veldig viktig at saken tatt opp igjen. Det er for mange løse tråder, sier Marianne Sæhle, organisatorisk nestleder i SV i Hordaland.Hun jobbet tett med Shilan Shorsh i kvinnepolitisk utvalg i SV. Shorsh døde i en brann i Bergen i mai i fjor. Politimester Geir Gudmundsen besluttet i går at saken skal etterforskes på nytt, blant annet etter oppslag i VG og BT. Saken ble opprinnelig henlagt som intet straffbart forhold.

- Om dette vil endre utfallet av saken, vet jeg ikke. Men hun var utsatt for så mange trusler og det har vært så mange spekulasjoner, at det er viktig at politiet gransker det på nytt. Dessverre mistenker jeg at den opprinnelige etterforskningen ikke var så høyt prioritert, sier Sæhle. 

Ubesvarte spørsmål Før helga kunne BT avsløre at politiet ikke har etterforsket flere arkivskap Shorsh hadde i kontorfelleskapet Batteriet i Bergen. I VGs sak lørdag kom det fram at døra inn til rommet der Shorsh ble funnet ikke var helt lukket.

- Var døren inn til rommet lukket eller var den ikke det? Var det noe i arkivskapene som kan kaste lys på saken? Jeg synes det er veldig, veldig rart at politiet ikke har vært mer opptatt av dem tidligere, sier Sæhle.Sæhle sier at Shorsh tidligere har hatt voldsalarm, og at hun mottok flere alvorlige trusler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer