- Hun var min engel

Den døde dørvakta Anne Wendy Madsen (41) er dypt savnet av sjef, ansatte og gjester ved Sailors Inn i Porsgrunn.

DØDE PÅ JOBB: Dørvakta Anne Wendy Madsen (41) døde på jobb lørdag 3. mars. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
DØDE PÅ JOBB: Dørvakta Anne Wendy Madsen (41) døde på jobb lørdag 3. mars. Foto: Per Flåthe/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PORSGRUNN (Dagbladet): Anne Wendy Madsen (41) døde da hun forsøkte å hjelpe sin sjef og venninne, Jane Luggens, med å kaste ut en krakilsk svenske (27) fra utestedet lørdag kveld. Under tumultene fikk Anne ett eller flere slag i hodet, slik at hun kort tid etter ble uvel og segnet om på fortauet utenfor. Hun døde rundt 22.40 søndag kveld.  

- Hun var engelen min. Stilte alltid opp. Jeg er der for deg 24 timer i døgnet, sa hun. Det sier vel sitt, forteller Jane Luggens til Dagbladet.  

Jane er sterkt preget av Annes død. Ikke bare har hun mistet en populær ansatt. For Jane er tapet ekstra tungt å bære. Anne var hennes nære venninne og fortrolige.  

Rolig På spørsmålet om hvordan Anne var som dørvakt, forteller Jane at hun var meget kompetent.  

- Veldig flink til å roe ned folk, uansett situasjon. Mine dørvakter er ansatt, slik at de også gjør jobb som bartender. Derfor er vi sterkt knyttet til hverandre. Jeg skal ta kontakt med kommunens kriseteam og innkalle alle til møte, sier Jane.

DYPT SAVNET: Venninne og arbeidsgiver Jane Luggens forteller at Anne Wendy Madsen vil bli dypt savnet. Her er hun ved stedet der Anne segnet om. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
DYPT SAVNET: Venninne og arbeidsgiver Jane Luggens forteller at Anne Wendy Madsen vil bli dypt savnet. Her er hun ved stedet der Anne segnet om. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer

Hun legger til at det blir tungt å gå videre. Ikke minst med tanken på at Anne etterlater seg fem barn i alderen 12 til 23 år og en forlovede.  

Tar det tungt Den 27 år gamle svensken ble mandag varetektsfengslet for fire uker, hvorav to er med brev- og besøkskontroll. Han er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han bor i Bamble og er far til et fire måneder gammelt barn.  

27-åringen var sterkt preget av situasjonen. Ikke minst fordi han ikke visste utfallet av basketaket, før politiet mandag formiddag informerte om at kvinnen døde.

- Han tar det svært tungt, forteller advokat Morten Wexels.

Svensken hevder han ikke husker noe av basketaket, eller slag mot kvinnen. Men erkjenner basketak. Han innrømmer ikke straffeskyld.

Dommer En underøkelse i svenske rettsarkiver forteller imidlertid om en mann med trøblete fortid. I alt åtte ganger er han domfelt. Seks av dommene fikk han ved Stockholms tingsrätt.

DREPT: Anne Wendy Madsen ble drept på jobb som dørvakt 3. mars. Foto/Privat
DREPT: Anne Wendy Madsen ble drept på jobb som dørvakt 3. mars. Foto/Privat Vis mer

22. juni 2010 meldte han utvandring fra Sverige. 

Helseproblemer Påtalemyndighetene ved politiadvokat Jon Borgen har under etterforskningen fått vite at det kan være omstendigheter rundt dødsfallet som må sjekkes nærmere. Blant annet om det foreligger helsemessige sider som kan ha blitt påvirket av et slag, der slaget i seg selv ikke var dødelig i utgangspunktet.  

- Vi skal dokumentere om døden var en følge av slaget. Viser det seg å være spesielle forhold ved fornærmedes helse, kan være interessant for påtalespørsmålet, sier han.  

Advokat Wexels har også nevnt tilsvarende scenario.  

For en senere rettssak med påfølgende straffeutmåling er dette punktet vesentlig. Siktelsen som han er fenglset for, har en strafferamme på inntil ti år. Blir siktelsen redusert til bare legemsbeskadigelse, er rammen inntil fem år. 

- TAR DET TUNGT: Siktedes forsvarer, advokat Morten Wexels. forteller at klienten tar det fryktelig tungt. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
- TAR DET TUNGT: Siktedes forsvarer, advokat Morten Wexels. forteller at klienten tar det fryktelig tungt. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer
SJEKKE. Aktor Jon Borgen vil sjekke ut om dørvakta Anne Wendy Madsen, som ble drept på jobb lørdag 3. mars, kunne ha hatt helsemessige utfordringer som var medvirkende til dødsfallet. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
SJEKKE. Aktor Jon Borgen vil sjekke ut om dørvakta Anne Wendy Madsen, som ble drept på jobb lørdag 3. mars, kunne ha hatt helsemessige utfordringer som var medvirkende til dødsfallet. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer