«Hun var så utrolig vakker der hun sto»

Her viser Hanne Kristine Olsens tante hvor 29-åringen ble meid ned med samboerens bil. De sto ansikt til ansikt da bilen traff niesen og barnevogna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): I går var Bergen tingrett på befaring på drapsstedet, parkeringsplassen utenfor parets hjem i Olsvik i Bergen. Hanne Kristine Olsens tante er sakens mest sentrale vitne. Hun var på besøk hos niesen og hennes samboer, Yasin Jabr (41), i dagene før drapet. Den 54 år gamle damen fra Nord-Norge sto bare en meter fra niesen da hun ble truffet av bilen som Jabr kjørte inn i henne og barnevogna hvor den tre uker gamle datteren May-Kristine lå. Selv slapp tanten unna bilen da hun tok et steg til siden.

Gråten i halsen

I går kom hun med en følelsesladd forklaring i retten. Med gråten i halsen beskrev hun den 29 år gamle nybakte moren i minuttene før hun brutalt ble kjørt i hjel.

- Hun var så utrolig fin der hun sto. Hvit jumper, lyst skjørt med blomster. Hun var så utrolig vakker der hun sto i solskinnet - med det lyse håret.

I neste øyeblikk så hun niesen ligge maltraktert i veien. Babyen ble kastet ut av vogna og overlevde med nød og neppe.

I går var tanten tilbake på åstedet. Solskinnet og de 20 varmegradene fra den skjebnesvangre julidagen i 2001 var byttet ut med tunge skyer og isende kuling fra nord. I den iskalde gufsen gikk den vevre kvinnen rundt på parkeringsplassen og viste hvordan hun og Hanne Kristine sto ansikt til ansikt med hverandre mens de ventet på en taxi. Mellom dem sto barnevogna. Den ufattelige tragedien har satt dype spor hos helsearbeideren.

- Jeg var sykemeldt i et år. Jeg har slitt med angst og søvnproblemer. Og jeg har vært redd for å være alene og for å treffe fremmende mennesker. Det har vært helt forferdelig, fortalte hun.

Nekter overlagt drap

Drapstiltalte Jabr nekter straffskyld for overlagt drap. Aktor mener å kunne bevise at 41-åringen med overlegg drepte samboeren og forsøkte å drepe datteren og tanten som var på besøk. Tantens forklaring om at Jabr ringte til Hanne Kristine og truet med å drepe henne, datteren May-Kristine og tanten, er blant aktoratets viktigste bevis.

DEN DREPTE: Hanne Kristine Olsen (29) døde momentant mens den tre uker gamle babyen ble kastet ut av vogna og hardt skadd, da barnefaren kjørte dem ned med bil i Olsvik i Bergen, 27. juli 2001.
TILBAKE PÅ ÅSTEDET: Hanne Kristine Olsens tante (t.h.) var i går tilbake på stedet der hennes 29 år gamle niese ble drept foran øynene hennes. Hanne Kristine sto omtrent der kvinnen i lys kåpe står. Med ryggen til, mellom kvinnene, står tingrettsdommer Ronny Bølgen.