- Hun var såpass gammel og ville ha sex

36-åringen sjarmerte lett kvinnene i senk, men lot være å fortelle at han var HIV-positiv. Minst tre svenske kvinner er smittet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet frykter flere ofre. I mer enn ett år sjekket mannen opp kvinner på utesteder for å ha sex med dem, uten å informere dem om smittefaren.

- Han var morsom og trivelig, sa en av ofrene i retten i Stockholm. Hun lot seg villig sjarmere til sengs, sjokket kom seinere da hun oppdaget HIV-smitten.

Ga blaffen

36-åringen syntes ikke synd på kvinnene.

- Hun var såpass gammel og ville ha sex. Da er det hennes eget ansvar, sa mannen om en av kvinnene i et politiavhør.

Det er ingen tvil om HIV-mannen, som jobber med legemidler, var godt kjent med smittefaren. Ifølge svenske Aftonbladet skal han også ha deltatt på Aids-seminarer ved Huddinge sykehus.

Flere?

Retten i Stockholm har fastslått at 36-åringen er skyldig i å ha smittet eks-kona og minst to andre. Ingen av ofrene ante at mannen hadde HIV. Kona oppdaget smitten først da hun skulle ha barn. En annen kvinne fikk utslag på brystet som viste seg å stamme fra HIV-viruset.

36-åringen sier selv at han har hatt ubeskyttet sex med flere. Nå skal han gjennom en psykiatrisk utredning. Han kan få opp til 10-års fengsel hvis det viser seg at han er tilregnelig.

Polititeamet som etterforsker saken er den samme som jaktet på den etterlyste HIV-mannen Mehdi Tayeb.