Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avbrøt voldtekts-avhør:

- Hun var sliten og orket ikke mer

Tre menn er siktet for voldtekt av en kvinne i 50-åra. I dag fortsetter avhøret av kvinnen, og de siktede framstilles for varetektsfengsling.

VOLDTEKT: Tre menn er siktet for voldtekt av en kvinne i 50-årene i en leilighet på Gulskogen i Drammen. Kart: Google Maps, Dagbladet
VOLDTEKT: Tre menn er siktet for voldtekt av en kvinne i 50-årene i en leilighet på Gulskogen i Drammen. Kart: Google Maps, Dagbladet Vis mer

Tirsdag morgen ble fire menn i 20-30-åra pågrepet etter det politiet beskrev som en voldshendelse i en leilighet i Drammen. Samme ettermiddag ble tre av disse siktet for voldtekt av en kvinne i 50-åra.

Politiadvokaten Ole Jakob Garder forteller til Dagbladet at politiet går for varetektsfengsling av de tre siktede mennene onsdag formiddag.

- For to av dem er årsaken bevisforspillelsesfare, for den tredje er det både bevisforspillelses- og unndragelsesfare.

Avhør fortsetter

To av de siktede mennene er avhørt. Det var planlagt et avhør av tredjemann i dag, men dette må utsettes på grunn av fengslingsmøtet.

- Jeg har fått inntrykk av at de to som er avhørt nekter straffskyld.

Garder forteller at den fornærmede kvinnen skal avhøres videre i formiddag.

- Måtte hun bryte avhøret i går?

- Hun var sliten og orket ikke mer. Det var et langt avhør, og hun hadde ikke sovet.

Politiet uttalte i går at det var kvinnen selv som hadde kontaktet dem i morgentimene tirsdag. Nå sier Garder at det ikke stemmer.

- Var det naboer som meldte om bråk?

- Sånn som jeg forstår det.

Én sjekket ut

Minst en av de siktede skal være bosatt på adressen politiet rykket ut til. Kvinnen skal derimot ikke bo der, men være bosatt i området.

- Hvorfor var kvinnen i leiligheten?

- Vi vet litt om omstendighetene, men jeg ønsker ikke gå inn på og kommentere det nå, svarer Garder.

- Etterforskes dette som en gruppevoldtekt?

- Siktelsen lyder på voldtekt begått av flere i fellesskap. Omstendighetene rundt er litt uklare ennå, sier han.

Det skal ikke være noen familiær relasjon mellom siktede og fornærmede.

Alle de involverte skal være av utenlandsk opprinnelse. Det var i utgangspunktet fire menn som ble pågrepet av politiet i går. Én av dem ble løslatt samme dag, og er sjekket ut av saken.

Erkjenner ikke straffskyld

Advokat Andrea Wisløff, forsvarer til en av de siktede mennene, forteller til Dagbladet at hennes klient ikke erkjenner straffskyld.

- Han mener han ikke har gjort noe straffbart.

Wisløff forteller at det ikke er hennes klients leilighet.

- Hvordan har din klient det?

- Det sier jo seg selv at hvis man er anklaget for noe man mener man ikke har gjort, så har man det ikke bra, svarer hun.

Den andre siktedes forsvarer, Haakon Borgen, har ikke svart på Dagbladets henvendelser onsdag. En tredje forsvarer er foreløpig ikke oppnevnt, ifølge politiet.

- Preget og sliten

Kvinnens bistandsadvokat, Skjalg Jarnang, er på vei til hennes avhør når Dagbladet ringer klokka 10. Han ønsker ikke si noe om kvinnens forklaring, og påpeker at etterforskningen er i en innledende fase.

- Jeg har ikke snakket med henne siden i går ettermiddag, men det er klart hun har det vanskelig. Hun var preget og sliten i går.

At minst to av de siktede nekter straffskyld, vil han ikke kommentere.

- Det er opplysninger som for så vidt vi ikke har fått, så jeg vil ikke kommentere det.