- Hun var som en datter for meg

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vennene til kvinnen som ble funnet død fredag, beskriver ei blid jente som nektet å gi opp når livet ble vanskelig.

- Jeg er lettet for at jeg fikk nyheten via en venn, og ikke nyhetene. Ellers vet jeg ikke om jeg hadde trodd det, sier en av kvinnens venner

- Hun var ei slik jente alle visste hvem var. Gikk ofte ut og pratet med alle, sier en nabo.

Hvis det viser seg at det ligger noe kriminelt bak kvinnens død, starter jakten på en ukjent gjerningsmann. Vennene vil bidra så godt de kan.

- Hun var som en datter for meg. Vi ble kjent for tolv år siden da hun kom til Kongsvinger. Hun var fryktelig sjenert og kjente ingen i begynnelsen. Men etter hvert blomstret hun opp, fikk mer selvtillit og fikk venner, forteller mannen.

- Hun har hatt det tøft opp gjennom årene. Særlig fordi hun hadde et handicap. Men hun er ikke en av dem som gir opp av den grunn. Hun insisterte på å klare seg selv, sier mannen som ønsker å være anonym.

I flere år arbeidet kvinnen i kantina på politihuset i Kongsberg. Derfor er det flere av politifolkene som arbeider med saken som kjenner henne personlig.

- Jeg tror ikke det er lett verken for dem eller oss, sier kameraten.

Til uka håper vennene å kunne samles for å minnes henne. Også arbeidskollegaene ved den vernede bedriften Aktør AS i Kongsvinger skal hedre hennes minne.