- Hun var sterk og modig

Jens Stoltenberg i sorg etter Bhutto-drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Statsminister Jens Stoltenberg reagerte sterkt på drapet på Benazir Bhutto. I ettermiddag holdt han en pressekonferanse utenfor sitt hjem på Nordberg i Oslo.

- Det er med dyp sorg vi mottok meldingen om Benazir Bhuttos død. Vi fordømmer handlingen på det sterkeste. Dette er ikke bare et angrep på Benazir Bhutto men også et angrep på Pakistan og kampen for å skape demokrati i landet, sa han.

Statsministeren har ikke vært i kontakt med Bhuttos parti i Pakistan i kveld, men vil gjøre det senere. Det er også for tidlig å si om medlemmer fra Regjeringen vil dra ned til landet i forbindelse med en fremtidig begravelse.

Statsministerens tanker går også til alle norskpakistanere.

- Det er mange her i Norge som mottok denne beskjeden med sjokk og som nå er urolige for muligheten for demokrati i Pakistan og fremtiden, sa Stoltenberg.

Både Russland og USA har fordømt drapet på Butto. Russlands viseutenriksminister frykter at dette vil utløse en voldsbølge. Dette håper Jens Stoltenberg at landet unngår.

- Jeg håper vi unngår en voldsspiral men frykter det mer etter dette som har skjedd. Sikkerhetssituasjonen blir mindre forutsigbar og mer usikker, men vi må ikke gi opp kampen, sa han.

Stoltenberg beskriver drapet på Bhutto som en krenkelse av grunnleggende demokratiske rettigheter. Han har selv møtt den tidligere statsministeren.

FORDØMMER: Statsminister Jens Stoltenberg fordømmer drapet på Benazir Bhutto. Han uttalte seg til pressen fra sitt hjem i kveld. FOTO: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet
FORDØMMER: Statsminister Jens Stoltenberg fordømmer drapet på Benazir Bhutto. Han uttalte seg til pressen fra sitt hjem i kveld. FOTO: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet Vis mer

- Hun blir husket som en sterk personlighet. Hun var veldig omstridt, men også veldig modig. Det at hun kom tilbake og ga opposisjonen et ansikt var veldig sterkt.