- Hun var umistelig

Folk i Florø fortviler etter mordbrannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det er jo uvirkelig for oss, når det har skjedd. Du merker på stemningen at det er noe alvorlig har skjedd, vi pleier å ha så god stemning, sier Øystein Berge.

Berge var Irene Johansens sjef på restauranten To kokker, der hun jobbet inntil i fjor. Selv om hun hadde sluttet, kom hun ofte innom for å ta en kaffe og hilse på.

Johansens sjef hadde veldig god kontakt med henne i tiden hun jobbet på restauranten, og beskriver en jente som var likt av alle.

- Vi hadde veldig god kontakt, både hun og jeg, og hele personalet kjente henne som en jente som alltid var i godt humør.

Forferdet over tragedien

- Vi ser jo hva som skjer i media, men man tenker jo aldri at noe slikt kan skje oss, sier Berge.

Nå sørger de ansatte på To kokker i stillhet.

- Nå skal vi ha en egen rolig markering for de som jobbet med henne her, sier Berge.

UNDESØKELSER: Florø er i sorg etter tragedien som har rammet den lille vestlandsbyen. 20 polititjenestemenn og forsterkninger fra Kripos etterforsker nå brannen der to personer omkom. Foto: Truls Brekke/Dagbladet
UNDESØKELSER: Florø er i sorg etter tragedien som har rammet den lille vestlandsbyen. 20 polititjenestemenn og forsterkninger fra Kripos etterforsker nå brannen der to personer omkom. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer

Og over hele Florø er folk merket av tragedien, og flere personer Dagbladet.no pratet med i går omtaler Irene Johansen som umistelig.

- Hun var en hyggelig jente, alltid smilende, alltid blid, forteller nabo Halldis Veiesund.

Også andre naboer bekrefter inntrykket av en sprek og driftig jente:

- Hun var en tøff dame, som gjorde alt i huset selv. Hun pusset opp kjøkkenet, malte huset og jobbet i hagen. Vi pleide å slå av en prat om morgenen da jeg skulle gå på jobb, og hun var ute og luftet bikkja. Hun hadde alltid et hyggelig ord, sier en annen nabo. 


Ilagt besøksforbud

De to omkomne etter brannen natt til fredag er nå fraktet til Bergen for obduksjon og identifisering, opplyste politiet i Sogn og Fjordane på en pressekonferanse lørdag ettermiddag. Den siktede eks-mannen satt lørdag ettermiddag i avhør, og politiet vil i løpet av helgen undersøke 41-åringens bolig.

Irene Johansen og 41-åringen ble separert i august i år, og Johansen har i ettertid to ganger anmeldt eks-mannen for trusler. Mens hun forklarte seg for politiet første gang, ringte eks-mannen syv ganger på mobiltelefonen hennes.

Denne uken ble siktede ilagt besøksforbud, og Johansen skal ha fortalt politiet at hun ønsket voldsalarm dersom forbudet ikke ble overholdt.

Den siktede 41-åringens forsvarer, Walter Høivik, mener det ikke finnes konkrete bevis som knytter eks-mannen til åstedet.

- Min klient mener truslene hans har blitt overdimensjonert. Han kan ikke i sin villeste fantasi se at noen ville sette fyr på huset, sier Høivik til Dagbladet.no.

TRUET: Irene Johansen hadde mottatt flere trusler fra eks-mannen, opplyste politiet på en pressekonferanse lørdag ettermiddag.
I SORG: Blomster lagt ned på branntomten av kjæresten til den avdøde 37-åringen.
OMKOM: Irene Johansen (37) og hennes ni år gamle sønn.
IKKE PÅ ÅSTED Det finnes ingen beviser som knytter 41-åringen til åstedet, mener mannens forsvarer Walter Høivik.