- Hun var utenfor en McDonalds

Monicas stemor forteller at 26-åringen hadde ringt det nummeret hun husket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ATEN / DAGBLADET (Dagbladet): Den savnede flyvertinne Monica Barstad er gjenforent med sin familie i Aten i dag.

Monicas stemor Karin Vassbø forteller Dagbladet at Monica hadde ringt de numrene hun husket i dag, som var til faren og tanta.

- Hun var utenfor en McDonalds, da vi kom dit kom hun gående mot faren. Vi er veldig lykkelige, sier Vassbø.

De gode nyhetene har kommet strømmende på for Monicas familie siden i dag tidlig. Først fikk de telefon fra ambassaden, som fortalte at Monicas bankkort ble brukt i natt, til å ta ut 200 euro.

Og så ringte Monica til sin far og til sin tante, og fortalte hvor hun var.

Tok ut penger Det var TV2 som i morges først skrev at Norges ambassadør i Hellas Sjur Larsen kunne fortelle at Monicas bankkort ble brukt i natt.

- Det ble tatt ut 200 euro rundt klokka ett, halv to i natt, sier Anne Hølland, politiadvokat i Rogaland politidistrikt til Dagbladet.

- Ambassaden ringte oss i morges og sier at kortet har blitt brukt til å ta ut 200 euro, og pin-koden har blitt tastet inn. Vi har fått adressen og vi er på vei dit nå, sier Vassbø til Dagbladet.

Savnet i en uke Flyvertinna Monica Barstad (26) var på ferie i Hellas da hun fredag skulle reise hjem til Norge. Men hun hadde ikke dekning på bankkortet til flybilletten hjem.

Det er også flere mislykkede forsøk på å ta ut penger fra bankkontoen hennes fredag. Dette er gjort både på flyplassen og steder i nærheten i 18-19-tiden fredag kveld.

Det siste livstegnet fra rogalendingen har vært en SMS hun sendte til sin far fredag kveld, der skreiv hun at hun hadde problemer med flyet, og at det var seint, så hun gikk og la seg.

Planen var, ifølge familien, at Monica skulle komme tilbake til Rogaland for å delta i Nordsjørittet. Siden har familien lett desperat etter 26-åringen.

Dette skjedde fredag:

Dette er de kjente bevegelsene fredag 7. juni da Monica Barstad sist ble ble sett i Aten:

- kl. 06 lokal tid (05 norsk): blir hentet av drosje på Merida Hotel og kjørt til flyplassen 17 kilometer unna for å rekke et tidlig fly til Norge, betaler sjåføren.

- ca. kl. 07 lokal tid: ikke dekning på bankkortet til å betale 4 600 kroner (600 euro) for flybilletten som hotellet har booket, reisen til Norge blir kansellert.

- kl. 12.32 lokal tid (11.32 norsk): sender sms hjem til venninne og Norwegian-kollega i Stavanger, som hun var på spontan ferietur sammen med i Aten i fire dager fram til 30. mai. Forteller at hun er i Aten og tar kontakt snart. Det skjer ikke.

- ca. kl. 15 lokal tid: skal være observert på flyplassen i Aten av norske reisende etter at savnetmeldingen med bilder var kjent i norske nettaviser. Faren fikk vite tre dager seinere at hun hadde forhørt seg på flyplassen om flybillett til Santorini utpå dagen fredag.

- kl. 16 lokal tid: hos frisør Agelika Faita på flyplassen for å vaske og stelle håret.

- ca 18.30 lokal tid: prøver å kjøpe ferjebillett til Santori, har ikke penger på kortet, opplyser reisebyrå-ansatt til Stavanger Aftenblad.

- ca. 18 - 19 lokal tid: flere mislykkede forsøk på å ta ut kontanter fra minibanker på flyplassen og andre steder i Aten.

- kl. 22.46 lokal tid (21.46 norsk): sender sms fra egen telefon til faren i Norge om at det er trøbbel med fly og at hun går og legger seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer