OM REDSELSTIMENE:  18 år gamle Madeleines foreldre Belinda og William Pulver på en pressekonferanse i Sydney etter at datteren hadde sittet i frykt i ti timer med et bånd rundt halsen, som ekspertene lenge trodde inneholdt eksplosiver. William Pulver er en rik forretningsmann i Sydney, og ble forsøkt presset for penger.
FOTO: WARREN CLARKE, AFP/SCANPIX.
OM REDSELSTIMENE: 18 år gamle Madeleines foreldre Belinda og William Pulver på en pressekonferanse i Sydney etter at datteren hadde sittet i frykt i ti timer med et bånd rundt halsen, som ekspertene lenge trodde inneholdt eksplosiver. William Pulver er en rik forretningsmann i Sydney, og ble forsøkt presset for penger. FOTO: WARREN CLARKE, AFP/SCANPIX.Vis mer

- Hun var ved godt mot da hun våknet

Madeleine (18) satt med falsk bombe rundt halsen i 10 timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Australsk politi har startet jakten på gjerningsmannen som i går festet det som så ut som en bombe rundt halsen på 18 år gamle Madeleine Pulver.

Ifølge Sydney Morning Herald var han ikke pågrepet ved 15-tiden norsk tid torsdag.

 Politiet har bekreftet at det ikke var eksplosiver i halsbåndet.

- Men den var laget for å gi inntrykk av at den var en ekte bombe. Vi måtte behandle den som det inntil vi kunne bevise det motsatte, sier politiinspektør i New South Wales, Mark Murdoch.

Utpressing Kvinnen kommer fra en av Sydneys mest velstående familier. Det ble etterlatt en lapp på stedet, og politiet behandlet saken som et utpressingsforsøk.

- Instruksjonene var nøyaktige, og de fikk oss til å tro at vi hadde å gjøre med en svært alvorlig og seriøs trussel, forteller Murdoch.

Dramaet utspant seg i hele ti timer. En maskert mann tok seg inn i huset der Pulver befant seg. Hun satt aleine i familiens hjem i forstaden Mosman, like utenfor Sydney, og leste til eksamen.

Ukjent mann Hun ringte politiet onsdag ettermiddag og fortalte at en person maskert med finlandshette hadde festet en gjenstand på henne.

Politi med bombeeksperter rykket ut sammen med ambulansepersonell og brannvesen. Pulver måtte sitte isolert på et rom mens teknikerne forsøkte å finne ut av hvordan de skulle få av henne halsbåndet.

Evakuerte nabolaget Gatene i området rundt 18-åringens hjem i forstaden Mosman ble sperret av, og flere hus ble evakuert under politiets operasjon. Usikre naboer og venner av familien sto utenfor sperringene og ventet på svar.

 HØY BEREDSKAP:  Området rundt huset med den bombetruede 18-åringen i boligområdet Mosman nord for Sydney var evakuert et halvt døgn. FOTO: RICK RYCROFT, AP/SCANPIX.
HØY BEREDSKAP: Området rundt huset med den bombetruede 18-åringen i boligområdet Mosman nord for Sydney var evakuert et halvt døgn. FOTO: RICK RYCROFT, AP/SCANPIX. Vis mer

Tenåringens foreldre var også på stedet, men fikk ikke snakke med henne før dramaet var over.

- Da hun våknet opp i dag var hun ved godt mot, sier 18-åringens far, William Pulver.

- Hun er litt trøtt og øm etter å ha hatt på seg den fordømte tingen i ti timer, sier han.

(NTB-AFP).

 ANGREPET AV MASKERT MANN:  Madeleine Pulver (18) satt i ti timer med en gjenstand rundt halsen, som ekspertene trodde var et halsbånd med sprengstoff. FOTO: EPA/SCANPIX.
ANGREPET AV MASKERT MANN: Madeleine Pulver (18) satt i ti timer med en gjenstand rundt halsen, som ekspertene trodde var et halsbånd med sprengstoff. FOTO: EPA/SCANPIX. Vis mer