FUNNET DREPT:  Ved 17-tiden i dag ble den døde kvinnen båret ut av sokkelleiligheten der hun ble funnet drept. Foto:Jacques Hvistendahl/Dagbladet
FUNNET DREPT: Ved 17-tiden i dag ble den døde kvinnen båret ut av sokkelleiligheten der hun ble funnet drept. Foto:Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer

- Hun var veldig snill og stilte alltid opp

Slik omtaler barndomsvenninna Lise Gjerde 20-åringen som i dag ble funnet drept i Asker. Politiet har siktet eks-samboeren for overlagt drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| ASKER/OSLO (Dagbladet): En 20 år gammel kvinne ble i dag formiddag funnet drept i en sokkelleilighet i en liten enebolig i Asker. Kvinnens 23 år gamle eks-samboer ble kort tid etter pågrepet og siktet for overlagt drap.

Mannen ringte selv til politiet klokka 11.55 og sa han trodde han hadde drept sin eks-samboer. Kvinnens liv sto ikke til å redde, til tross for flere gjenopplivingsforsøk.

- Det er helt uvirkeligSkolevenninna Lise Gjerde sier til Dagbladet i kveld at nyheten om drapet kommer som et sjokk.

- Hun var veldig snill og stilte alltid opp. Vi var mye sammen på videregående og på ungdomsskolen. Hun var en veldig hyggelig jente. Det som har skjedd er helt uvirkelig og veldig trist. Det er helt sprøtt, sier hun.

Barndomsvenninna forteller at de to ikke har hatt mye kontakt det siste året. Det var da den drepte 20-åringen møtte og ble sammen med den siktede 23-åringen at de to sluttet å omgås.

- Vi skiftet vennekrets, men hadde mye felles venner før, forteller Gjerde.

En annen skolevenninne, som ikke ønsker å ha navnet sitt i avisa, bladde i årbøker fra videregående skole for å friske opp felles opplevelser med den drepte i kveld.

- Fantastisk jente- Hun var en veldig jordnær og bra person, som var lett å holde kontakt med. Jeg ble umiddelbart veldig lei meg, og nå noen timer etterpå vil jeg heller kalle det et lite sjokk, sier skolevenninnen til Dagbladet.

- Siden vi gikk ut av videregående har vi drevet med hvert vårt, men jeg har fått gratulert henne med datteren.

Ryktene spredte seg raskt utover lørdagen i nærmiljøet i Asker om hva som hadde skjedd.

- Hun var en fantastisk jente som stilte opp for alle. Ingen skjlønner hva som har skjedd og hvorfor, sier en nær venninne til Dagbladet. Hun kjenner også den drapssiktede.

- Jeg har aldri kommet på tanken at noe slikt kunne skje, sier venninnen.

- Positiv og pliktoppfyllendeDagbladet har i kveld vært i kontakt med en tidligere lærer til den drepte 20-åringen. Hun ble sjokkert da hun fikk vite hva som hadde skjedd, og er samtidig full av lovord om sin tidligere elev.

- Hun var en veldig positiv, pliktoppfyllende og hyggelig elev, sier læreren.

Den drepte og 23-åringen, som i dag har vært i avhør med politiet i dag, har et barn på under ett år sammen. Ifølge politiet oppholdt ikke barnet seg på adressen da drapet skjedde.

Kriminalsjef Nina Bjørlo ved Asker og Bærum politidistrikt forteller at barnet nå blir tatt vare på av familiemedlemmer, og at babyen hittil ikke har fått bistandsadvokat, men at det vil skje.

Gjennom hele dagen har politiet vært sparsommelige med opplysninger og detaljer rundt det som har skjedd. Kvinnen er i folkeregisteret registrert med en annen adresse, men skal ifølge politiet ha bodd i leiligheten tidligere. Bjørlo ønsker ikke å opplyse når den drepte 20-åringen kom til den siktedes leilighet.

BråkDagbladet har snakket med flere av naboene i området. De beskriver alle nabolaget som rolig og fredelig, men en annen nabo skal ha hørt bråk på adressen tidligere.

- Jeg kjente dem ikke godt, men var på hils med dem. De virket som et relativt rolig par. Fra andre i nabolaget har jeg imidlertid hørt at det skal ha vært bråk der tidligere, sier naboen.

Politiet vil ikke kommentere dette overfor Dagbladet.

ÅSTEDET:  Kvinnen (20) ble funnet i sokkelleiligheten i dette huset på Sem i Asker. Livet hennes sto ikke til å redde til tross for forsøk på gjenopplivning. Foto:Jacques Hvistendahl/Dagbladet
ÅSTEDET: Kvinnen (20) ble funnet i sokkelleiligheten i dette huset på Sem i Asker. Livet hennes sto ikke til å redde til tross for forsøk på gjenopplivning. Foto:Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer