PRESSEKONFERANSE: Politiadvokat Inger Lise Høyland og lensmann i Askøy, Sotra og Øygarden Helge Stave holder pressekonferranse etter at en 30 år gammel kvinne tirsdag ble pågrepet på Oslo lufthavn Gardermoen. Hun er siktet for å ha tatt livet av sin norske ektemann i Sund i fjor sommer.
 Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
PRESSEKONFERANSE: Politiadvokat Inger Lise Høyland og lensmann i Askøy, Sotra og Øygarden Helge Stave holder pressekonferranse etter at en 30 år gammel kvinne tirsdag ble pågrepet på Oslo lufthavn Gardermoen. Hun er siktet for å ha tatt livet av sin norske ektemann i Sund i fjor sommer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

- Hun varslet politiet før hun dro til Filippinene

Drapssiktet kvinne (30) pågrepet på Gardermoen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ASKØY/OSLO (Dagbladet): En 30 år gammel kvinne fra Filippinene ble pågrepet på Gardermoen i går, siktet for å ha forgiftet sin ektemann (61), en norsk statsborger, i Sund kommune utenfor Bergen i fjor.

- Hun er siktet for overlagt drap. Hun er filippinsk statsborger og er siktet for å ha drept sin ektefelle, en 61 år gammel mann. Han var norsk statsborger.

Politiadvokat Inger-Lise Høyland sier at politiet startet etterforskning med en gang etter dødsfallet.

- Det rettsmedisinke resultatet kom to måneder etter dødsfallet. Det viste at han døde av kullosforgiftning og medikamenter, sier Høyland.

- Etter den tid har det pågått omfattende etterforskning. Vi har også fått bistand fra Kripos, sier hun.

- Ringte politiet Kvinnen erkjenner ikke straffskyld. Hun reiste til Filippinene i desember i fjor. Forsvarer Jannicke Keller-Fløystad sier hun da varslet politiet i forkant av feriereisen.

- Hun hadde vært i avhør, og ønsket å sjekke om det var greit at hun reiste. Jeg kontaktet politiet, og fikk beskjed om at det var greit og at det ikke var planlagt nye avhør. På det tidspunktet var hun heller ikke siktet, sier Keller-Fløystad til Dagbladet.

Hun sier at klienten ble gjort kjent med dødsårsaken allerede i begynnelsen av september i fjor. Hun sier klienten ble siktet for falsk forklaring, etter at hun bommet på noen datoangivelser.

- Det var helt bagatellmessige forhold. Hun ble først siktet for å ha drept sin mann da hun ble pågrepet på Gardermoen, sier hun.

Politiadvokat Høyland sier til Dagbladet at hun ikke er kjent med at politiet ble spurt om siktede kunne reise ut av landet i begynnelsen av desember.

- På det tidspunktet var hun heller ikke siktet for drap, og vi kunne ikke holde på henne, forklarer hun.

To døtre Politiadvokaten vil ikke si noe om hvilke funn de har gjort.

Stave sier at jakten på hvordan medikamenter og kullos var kommet i blodet på avdøde startet umiddelbart etter at politiet hadde mottatt den endelige obduksjonsrapporten i september.

Høyland vil ikke kommentere spørsmål om andre kan være mistenkt for å ha medvirket til drap.

Ekteparet hadde ingen felles barn. Avdøde etterlater seg to døtre over 18 år, som ikke bodde i den aktuelle bopelen.

Kvinnen framstilles for varetektsfengsling torsdag kl. 13.

ÅSTEDET: Mannen ble funnet død i dette huset i Telavåg i Sund kommune. Foto: Leif Stang
ÅSTEDET: Mannen ble funnet død i dette huset i Telavåg i Sund kommune. Foto: Leif Stang Vis mer