PRIS OGSÅ I 2011:  Cecilia Dinardi ble i 2011 kåret tildelt pris for « Årets Forbilde» av daværende barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken og kronprins Haakon. Nå er hun også hedret med Bjørnsonprisen for 2016 som deles ut i Molde til høsten. Foto: Morten Holm, NTB Scanpix.
PRIS OGSÅ I 2011: Cecilia Dinardi ble i 2011 kåret tildelt pris for « Årets Forbilde» av daværende barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken og kronprins Haakon. Nå er hun også hedret med Bjørnsonprisen for 2016 som deles ut i Molde til høsten. Foto: Morten Holm, NTB Scanpix.Vis mer

- Hun vet hva det vil si å være barn i asylmottak

Bjørnsonprisen til Cecilia Dinardi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørnson-Akademiet hedrer advokat Cecilia Dinardi for lang og uegennyttig innsats for barn og unge asylsøkeres rettigheter.

Hun får Bjørnsonprisen i Molde 10. september.

- Jeg får frysninger over å få en hedersbevisning som skal være i Bjørnstjerne Bjørnsons ånd. Han var en person som løftet fram betydningen av ytringsfrihet, samfunnsengasjement og ikke minst mange av de tabubelagte temaene. Han bedyret dette med annerledeshet. Derfor er dette veldig stort for meg, sier Cecilia Dinardi til NTB.

Tolv år gammel kom hun til Norge som flyktning fra Chile sammen med sin mor og to søsken.

- Hun opplevde hva det vil si å være barn i asylmottak og, seinere, hva det vil si å være ung innvandrer i Norge. Denne innsikten motiverte Cecilia Dinardi til å skaffe seg norsk, juridisk utdanning og til å arbeide som jurist med barns rettigheter som spesialområde.

- En sjelden stemme
- Slik har hun bidratt til å gi en stemme til en gruppe som sjelden eller aldri selv kommer til orde, heter det i begrunnelsen fra Bjørnson-Akademiet.

Dinardi er i dag advokat og partner i advokatfirmaet Elden. Hun har tidligere vært juridisk rådgiver for NOAS, og ble i 2011 kåret til «Årets forbilde» av regjeringen for sitt sterke engasjement for barnehjemsbarn og asylbarn.

Bjørnsonprisen er på 100 000 kroner i tillegg til statuett og diplom. Den har siden 2004 blitt delt ut under Bjørnson-festivalen. I fjor ble prisen tildelt Edward Snowden.

Her er alle tidligere prisvinnere.

(NTB).