- Hun vil alltid være i mitt hjerte

Terrormistenkte Samantha Lewthwaites familie i Storbritannia sier at de savner henne.

VERDENS MEST ETTERSØKTE KVINNE: Interpol har etterlyst britiske Samantha Lewthwaite (t.v), kalt  «Den hvite enke». Hun var gift med London-bomberen Jermaine Lindsay (t.h). Her sitter de to sammen med et av barna deres. Foto: NTB Scanpix
VERDENS MEST ETTERSØKTE KVINNE: Interpol har etterlyst britiske Samantha Lewthwaite (t.v), kalt «Den hvite enke». Hun var gift med London-bomberen Jermaine Lindsay (t.h). Her sitter de to sammen med et av barna deres. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hun vil alltid være i mitt hverte. Familien savner henne dypt, sier Anthony Bell til Sunday People.

Han er søskenbarnet til Samantha Lewthwaite (29) - verdens mest ettersøkte kvinne. 29-åringen knyttes til den grufulle massakren på kjøpesenteret Westgate i Nairobi, og er kalt «Den hvite enke» siden hun var gift med London-bomberen Jermaine Lindsay.

Veteran-far Bell bor i Aylesbury i Buckinghamshire nordvest for London, der Lewthwaite vokste opp. Hun forteller at de ikke har noe kontakt med henne, og at de har fortvilet har fått med seg det som har kommet fram i nyhetene.

- Vi vet ingenting. Vi holder sammen og har mange familiemøter, men vi får bare informasjon fra nyhetene, sier Bell.

29-åringens far, Andrew (57), har ikke villet uttale seg om dattera. Han er tidligere soldat og har tjenestegjort i Nord-Irland.

Selv om meldingene om hennes rolle i terrorangrepet mot kjøpesenteret Westgate i Nairobi ikke er bekreftet konkret, men etter at Kenyas utenriksminister Amina Mohamed torsdag sa at det var snakk om en britisk kvinne «som har gjort dette mange ganger før», kom spekulasjonene om at det kunne være 29-åringen.

- Fra den informasjonen vi har var to eller tre amerikanere innblandet, og jeg tror ... så langt har jeg hørt om en britisk kvinne, og jeg tror hun har gjort dette mange ganger før, sa han.

Arrestordre fra Interpol Samme dag som utenriksministerens uttalelser, sendte Interpol ut en arrestordre. Men der er hun ikke etterlyst for terrorangrepet mot kjøpesenteret i Nairobi, men  for å ha vært i besittelse av sprengstoff og for å ha inngått forbund om å begå lovbrudd i desember i 2011, opplyser Interpol.

Mens Lewthwaite aldri ble pågrepet i saken, ble briten Jermaine Grant pågrepet i Mombasa i Kenya med utstyr for å lage bomber. Grant, som også har konvertert til Islam, er nå tiltalt i en sak som for tida går for retten i Kenya. Kenyanske myndigheter mener de to planla å angripe vestlige turister i landet, og mener de begge er tilknyttet al-Shabaab.

Det framstår som uklart hvorfor arrestordren sendes ut først nå, dersom det ikke har noe å gjøre med Westgate-terroren.

FALSKT PASS: Kenyansk politi gikk ut med dette sørafrikanske passet som Samantha Lewthwaite (29) skal ha benyttet seg av under aliaset Natalie Faye Webb.
FALSKT PASS: Kenyansk politi gikk ut med dette sørafrikanske passet som Samantha Lewthwaite (29) skal ha benyttet seg av under aliaset Natalie Faye Webb. Vis mer