Hun vil klone død baby

Franske Brigitte Boisseliers firma, Clonaid, vil klone en baby som døde under en hjerteoperasjon da han var ti og en halv måned gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klonefirmaet Clonaid blir finansiert av faren til den ti og en halv måned gammel gutten som døde - men som skal gjenoppstå som verdens første klonede barn. Biokjemikeren Brigitte Boisselier tror på kloning som løsningen for evig liv.

- Hvem vil bli forarget over ideen om å bringe tilbake livet til et ti måneder gammelt barn som døde i en ulykke? Teknologien tillater det, foreldrene ønsker det, og jeg ser ingen etiske problemer med dette, sier Brigitte Boisselier på Clonaids hjemmeside.

Boisselier tok en mastergrad i biokjemi ved universitetet i Dijon i Frankrike i 1978. I 1985 fullførte hun en doktorgrad i analytisk kjemi ved University of Houston, Texas.

Evig liv

Klonesjefen lar seg ikke affisere av at det ikke alltid er enkelt å overføre kloneteori til praksis. Den klonede sauen Dolly krevde 277 forsøk, og veien fram var ikke uten risiko. Vitenskapsfolk har klonet både sauer, kyr, geiter, griser og mus, men lykkes bare i ett av hundre forsøk.

- Vi kan jobbe ti år med å klone kyr, men lærer ikke noe som er relevant til menneskekloning. Clonaids vitenskapsfolk er bra opplært, og vi er sikre på at vi skal klare dette, sier hun.

- Jeg tror at vi en dag vil nå evig liv gjennom denne teknikken, så jeg kjemper for retten til framtidas nyskapte - eller skal vi si gjenoppståtte, sier direktør Boisselier.

Sektmedlem

I 1997 grunnla den religiøse sekten Raelian Movement firmaet Clonaid. Boisselier er medlem av sekten, som tror at jorda ble vitenskapelig skapt av utenomjordiske vesener, hvis navn er funnet i den jødiske toraen, og feiloversatt med ordet «Gud». Bevegelsen hevder den har 55000 medlemmer i 84 land, skriver CNN.

Sektlederen Rael (55) gikk nylig ut og fortalte at han vil klone Hitler.

- Etter at vi har klonet oss selv, blir neste steg å overføre vårt minne og personlighet i våre nylig klonede hjerner, som gjør at vi sannsynligvis kan leve evig, skriver Rael i boka «Yes to human cloning».

«Clonaid vil ikke forlange mer enn vel 1,8 millioner kroner for sine klonetjenester,» skriver firmaet på sin hjemmeside.

Hva mener du om kloning av mennesker? Si din mening!

SNART GJENOPPSTÅTT: Biokjemikeren og sektmedlemmet Brigitte Boisselier er direktør for Clonaid, firmaet som vil gjennomføre verdens første menneskekloning. - Jeg kjemper for retten til framtidas nyskapte - eller skal vi si gjenoppståtte, sier hun.