- Hun ville det sjøl

Politiet i Danmark mener at ni gutter mellom 12 og 18 år har massevoldtatt en 14 år gammel jente. I går ble fem av guttene varetektsfengslet i to uker. - Jeg er uskyldig. Hun ville ha sex med oss, sier en 14-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dansk politi etterforsker det som kan være en av landets styggeste voldtektssaker. Ni unge gutter er tatt etter at en 14 år gammel jente skal ha blitt voldtatt i et skur i Århus sist søndag. To av guttene, en 12-åring og en 14-åring, er under den kriminelle lavalder. Resten av guttegjengen møtte i byretten i Århus i går. Fem av dem ble varetektsfengslet i to uker. Alle guttene nekter straffeskyld.

14-åringen som er mistenkt for å ha deltatt i den angivelige massevoldtekten, snakket med den danske avisa B.T. i går.

- Jeg mener at jeg er uskyldig. Jenta sa til meg at hun gjerne ville bli kjent med meg. Det sa hun også til de andre, sier gutten.

- Samleiene var frivillig. Hvorfor skulle hun ellers ta av seg litt av tøyet sitt? Hun ville det sjøl. Politiet sier at hun gråt. Det stemmer ikke. Hun lo, sier 14-åringen.

Han har prøvd å overbevise familien sin og bekjente om at han ikke har gjort noe galt.

- Noen av oss hadde samleie med jenta. De andre presset på for at jeg også skulle ha sex med henne. Jeg prøvde, men klarte det ikke. Det var ikke voldtekt. Det er en løgn. Det var lyst. Hun ville sjøl, sier han til B.T.

Les også Lukkede dører i massevoldtektssaken og Ni gutter arrestert for gruppevoldtekt

eugene.brandal.laran@dagbladet.no