FRA DE GODE TIDENE: Her er moren sammen med sin lille datter Ragnhild Embla Helsengreen for 14 år siden. - Vi var åpne med hverandre og jeg hadde daglig kontakt med henne også den siste tiden, sier moren. Foto: Privat
FRA DE GODE TIDENE: Her er moren sammen med sin lille datter Ragnhild Embla Helsengreen for 14 år siden. - Vi var åpne med hverandre og jeg hadde daglig kontakt med henne også den siste tiden, sier moren. Foto: PrivatVis mer

«Hun ville jo ikke dø»

Fire personer er siktet for å ha forlatt Ragnhild (15) i hjelpeløs tilstand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Ungdomsskole-eleven Ragnhild Embla Helsengreen ble bare 15 år gammel.

Lørdag morgen ble hun funnet død i en leilighet i Bergen.

Antatt dødsårsak er overdose, og fire personer er nå siktet for å ha forlatt henne i hjelpeløs tilstand.

- Mange fine år Moren til Ragnhild Embla Helsengreen sier til Dagbladet at hun har hatt mange fine år sammen med sin datter, men at problemer oppstod da foreldrene gikk fra hverandre i 2008.

- Ragnhild og jeg hadde et åpent forhold til hverandre, helt til det siste. Vi snakket sammen på telefon eller på internett nesten hver eneste dag. Hun ble nok en kasteball i systemet, det er vanskelig å klare seg i hverdagen når man har rusproblemer stemplet i pannen, sier den 43 år gamle moren.

I går fortalte hun sin historie i Bergensavisen (BA).

- En kasteball - Hun ble nok en kasteball i systemet, og tenkte selv at hun var årsaken til det. På de forskjellige institusjonene ble hun kjent med annen ungdom som ruset seg. Hun fikk hjelp med rusen, men kanskje ikke tilstekkelig med hjelp i forhold til andre ting som ungdom kan slite med, sier moren.

Mandag ble flagget på Meland ungdomsskole heist på halv stang.

Les mer om Ragnhilds historie i Dagbladets papirutgave.

DØDE PÅ RØMMEN: Ragnhild Embla Helsengreen (15) døde av overdose. Foto: Privat
DØDE PÅ RØMMEN: Ragnhild Embla Helsengreen (15) døde av overdose. Foto: Privat Vis mer