Hun ville nekte homofile å gifte seg i «Guds navn». Nå har hun havnet i fengsel

Har selv vært gift fire ganger.

FENSGLET: Sorenskrivers Kim Davis' avgjørelse om å nekte homofile par ekteskapspapirer, har skapt voldsomt engasjement i USA. I går ble hun fengslet for å ha vist forakt for retten. Foto:  EPA/CARTER COUNTY DETENTION CENTER /  NTB scanpix
FENSGLET: Sorenskrivers Kim Davis' avgjørelse om å nekte homofile par ekteskapspapirer, har skapt voldsomt engasjement i USA. I går ble hun fengslet for å ha vist forakt for retten. Foto: EPA/CARTER COUNTY DETENTION CENTER / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I juli ble et homofilt par nektet å få ekteskapspapirer i Rowan County i den amerikanske delstaten Kentucky.

I juni avgjorde USAs høyesterett at det er grunnlovsstridig å forby homoekteskap, og dermed er det lovlig i alle de 50 delstatene.

Sorenskriveren Kim Davis ved rådhuskontorene mente imidlertid hun handlet i Guds navn da hun ikke ville utstede eksteskapspapirene.

På tross av flere instendige forsøk på å overtale kvinnen til å skrive ut ekteskapspapirene, har hun fortsatt å nekte, og nå har det fått konsekvenser.

Fengslet I går ble hun fengslet for å ha vist forakt for retten.

Under høringen i retten fortalte sorenskriver Davis at å utstede ekteskapstillatelser til likekjønnede par er imot hennes religiøse overbevisning.  Hun hevder selv hun er en «født på ny-kristen».

Distriktsdommer David Bunning beordret dermed at Davis skulle settes i varetekt, skriver NTB.

Den samme dommeren har tidligere beordret kvinnen til å utstede ekteskapspapirene, en ordre hun ikke har etterkommet.

Ifølge NTB hadde rundt 200 demonstranter fra begge sider hadde samlet seg utenfor rettslokalet før høringen torsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.