OMBESTEMTE SEG: Gerd Johanna Hagensen (83) hadde tenkt å være hjemmesitter under valget. Hun stemte på Jens, likevel, men forsikrer om at det ikke var fordi han ringte til henne. Foto: Torbjørn Grønning
OMBESTEMTE SEG: Gerd Johanna Hagensen (83) hadde tenkt å være hjemmesitter under valget. Hun stemte på Jens, likevel, men forsikrer om at det ikke var fordi han ringte til henne. Foto: Torbjørn GrønningVis mer

Hun ville være sofavelger, men så ringte statsministeren

- Ja, jeg stemte på han Jens, likevel, sier Gerd Johanna Hagensen (83) fra Målselv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet.no): Søndag 9, august skrev Dagbladet om hjemmesitterkommunen Målselv, der bare halvparten av velgerne stemte ved forrige valg. Vi møtte 83 år gamle Gerd Johanna Hagensen som uttrykte misnøye med behandlingen de eldre får i Norge.

- Jeg har stemt Ap i alle år, men nå vil jeg ikke mer, sa hun da Dagbladet besøkte kommunen.

Jens ringte
Dagen etter ringte Jens Stoltenberg. Han ba henne revurdere hjemmesittingen, men en noe forfjamset Gerd fortalte statsministeren hvor skapet skal stå.

- Men gikk du til valgurnene i går?

- Ja, jeg stemte på han Jens, likevel, sier Gerd Johanna Hagensen til Dagbladet.no.

- Så han klarte å overbevise deg?

- Nei, det var ikke fordi han ringte. Jeg begynte bare å tenke på det, og kom fram til at dersom jeg ikke stemmer, så har jeg ikke noe jeg skal ha sagt. Farsken, jeg må jo stemme, tenkte jeg. Du kan si jeg kom på bedre tanker, sier 83-åringen fra Målselv.

- Veldig nervøs
Hun forsikrer om at det aldri har vært noe annet alternativ enn Arbeiderpartiet der i gården.

- Nei, jeg var aktiv i AUF i min ungdom og har alltid stemt Ap, sier Gerd som vedgår at hun synes det var veldig artig at Stoltenberg ringte henne.

Valgdeltakelsen i går var ikke mye å skryte av. Én av fire nordmenn valgte sofaen framfor stemmelokalet, og bare drøyt 70 prosent gikk til urnene. Valgdeltakelsen har ikke vært dårligere på 80 år.

Man i Målselv har folk skjerpet seg i år. Over 79 prosent i kommunen gjorde borgerplikten sin.

- Jeg var veldig nervøs, særlig så lenge mandatfordelingen viste 85 - 84. Men det ordna seg, og jeg er veldig fornøyd med valgresultatet.